Au făcut Lippi pe ei!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pentru a se califica, Italia avea nevoie măcar de un rezultat de egalitate în meciul cu Slovenia. Campioana mondială a plecat însă acasă după meciurile din grupe.

Italia a mai avut o experienţă asemănătoare în 1982 înaintea ultimului meci din grupă. Atunci „squadra azzurra" s-a calificat cu noroc, cu o nouă remiză şi-a câştigat în final titlul mondial. Scenariul nu s-a mai repetat şi italienii au plecat acasă după un ruşinos 2-3 cu Slovacia.

Vezi aici rezumatul partidei Slovacia - Italia

Squadra azzurra" pierduse ambele partide anul trecut în faţa Egiptului (1-0) şi Braziliei (3-0) din Cupa Confederaţiilor) pe pământ african.

În 2010 a remizat primele partide din grupă, iar ultimul joc de la Johannesburg a început cum nu se poate mai prost pentru campioana mondială.

Fără şut pe spaţiul porţii în primele 40 de minute şi cu gol primit de la Vittek (25). Era practic o definiţie a neputinţei probată şi cu ocazia primelor două jocuri din grupă, Italia fiind condusă de fiecare dată atât de Paraguay cât şi de Noua Zeelandă.

Vezi

aici toate informaţiile, clasamentele şi rezultatele de la Cupa Mondială 2010 - INFOGRAFIE INTERACTIVĂ

Surprinzător, echipa lui Lippi nu a părut deloc montată pentru o partidă decisivă. Multe pase greşite, debandadă la mijlocul terenului şi o linie defensivă extrem de visătoare.

Tabloul suferinţei italienilor s-a transformat într-o nervozitate excesivă, Gatusso lovindu-l cu răutate pe Strba, într-o fază derulată la mijlocul terenului fără niciun fel de importanţă în economia jocului.

Vezi aici imagini din meciurile zilei de la Cupa Mondială

Nici introducerea lui Pirlo din repriza secundă nu a schimbat lucrurile. Dimpotrivă. Slovacii au prins curaj şi au avut şi noroc, Skrtl scoţând de pe linia porţii un şut violent expediat de Quagliarella, introdus şi el după pauză.

Pentru ca dezastrul să fie total, Vittek a mai marcat o dată, răsucind cuţitul în rana italienilor.

Reuşita lui Di Natale din finalul partidei a aprins spiritele. Italia a mai marcat un gol în minutul 85, gol care ar fi însemnat o calificare obţinută în extremis.

Golul a venit însă la poarta cealaltă, Kopunek înscriind la prima atingere de balon, el fiind introdus în locul lui Strba. Italienii au sperat până în ultima secundă, pentru că Quagliarella nu a fost de acord cu rezultatul de egalitate şi a marcat pentru 2-3.

A fost ultima zvâcnire a unei campioane mondiale care a plecat ruşinos de la campionatul mondial. Este pentru prima oară în istoria turneului final când campionana mondială en-titre şi vicecampioana părăsesc turneul încă din grupe.

Citeşte şi:

Boffon: "Merităm să fim eliminaţi"

Italia, în lacrimi!

Italia plăteşte preţul succesului lui Inter!

Presa europeană se întrece în titluri după eliminarea Italiei

Paraguayenii, în optimi fără emoţii

Paraguay şi Noua Zeelandă au terminat la egalitate ultimul meci al grupei F, scor 0-0, rezultat care i-a făcut pe fotbaliştii lui Gerardo Martinez să se califice în optimile Cupei Mondiale de pe prima poziţie, fără să piardă vreun joc.

Vezi aici rezumatul partidei Paraguay - Noua Zeelandă

Este pentru prima dată în istoria participării sud-americanilor la turneele finale când reuşesc să termine grupa din care fac parte pe locul întâi.

simeon stalpnicul png

Paraguayenii vor juca în următoarea fază a competiţiei cu ocupanta locului doi din grupa E. Noua Zeelandă este singura echipă de până acum din cadrul acestui turneu final care a început toate cele trei partide din grupă cu aceeaşi formaţie.

Nici la meciul decisiv de ieri, contra Paraguayului, selecţonerul Ricki Herbert nu a efectuat nicio modificare faţă de jocurile cu Italia şi Slovacia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net