“Avatar” te ajută să-ţi descoperi problemele de vedere

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Filmul “Avatar” a ajuns un subiect de discuţie nu doar în domeniul cinematografiei. Pelicula lui James Cameron a ridicat noi întrebări în domeniul oftalmologiei, în contextul în care vizionarea filmului se desfăşoare în cinematografele IMAX şi 3D din întreaga lume.

Ba mai mult de atât, site-ul hothardware.com  prezintă “Avatar”  ca un nou instrument care te ajută să-ţi identifici posibilele probleme de vedere pe care le ai.

Toţi care au vizionat pelicula lui James Cameron a făcut-o într-un cinematograf IMAX sau 3D. Însă, odată ajunşi în sală, mulţi nu şi-au dat seama pentru ce s-a făcut marele tam-tam în jurul filmului, tocmai pentru că nu au capacitatea de a vedea 3D.

Aceste persoane suferă de hipersensibilitate oculară la mişcare, o afecţiune apărută în timpul vizionării unui film 3D, cu numeroase efecte speciale, precum “Avatar”.  Afecţiunea se manifestă prin ameţeală, senzaţie de vomă şi durerile de cap.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net