Baia Mare: Rromii din municipiu, terorizaţi de ţânţari

Ultima actualizare:

Cele 252 de familii, majoritatea cu copii, din blocul 13 A de pe strada Luminişului din Baia Mare trăiesc de câteva luni sub teroare, deoarece trebuie să facă faţă ţânţarilor care ies din beciul amplasat pe casa scării, la doar o jumătate de metru de apartamentul unei familii cu trei copii. „În două săptămâni începe şcoala şi mulţi dintre copii sunt plini de bube din cuza ţânţarilor. Pe lângă faptul că suntem rromi, la şcoală o să fie ocoliţi de ceilalţi copii pentru că vor crede că sunt bolnavi", arată Gheorghe Gyulay, locatar din bloc.

300 de lei pe lună pentru a scăpa de ţânţari

Maria Gaspari, o mamă de 46 de ani care locuieşte la doar o jumătate de metru de beciul de unde ies ţânţarii, spune că a ajuns la limita  suportabilului. „Sunt nevoită să schimb zilnic lenjeria de pat pentru că este plină de pete de sânge şi cu ţânţarii pe care îi omorâm. Pe zi consumăm un tub de spray împotriva ţânţarilor şi cinci pastile, iar în total ajungem la 10 lei pe zi, doar pentru a scăpa de ţânţari, iar casa noastră este mereu plină!", arată femeia. În urmă cu o săptămână femeia a ajuns cu doi dintre cei trei copii ai săi la spital, deoarece din cauza mâncărimilor cauzate de muşcăturile de ţânţari aceştia au avut răni pe mâini şi picioare. „Până acum eram îngrijoraţi să nu facă copiii vreo infecţie, iar cu noul virus trăim cu groază că orice muşcătură ne-ar putea omorî!", continuă disperată aceasta. În ciuda faptului că locatarii blocului au solicitat Serviciului de Spaţiu Locativ ajutor pentru îndepărtarea ţânţarilor, până la această oră nu au fost luate măsuri.

În Baia Mare, dezinsecţia este programată pentru săptămâna viitoare, dar se va face doar pe domeniul public, nu şi la subsolurile blocurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net