Baia Mare: „Vrem să ne îngropăm acasă copilul, creştineşte!“

Ultima actualizare:

Accidentul feroviar din 24 iunie din Barcelona, Spania, a făcut 12 victime. Printre acestea s-a numărat şi Iuliana Oanţă,  de 32 de ani,originară din Sighetu Marmaţiei, care, de trei ani, lucra ca menajeră în străinătate. Tragedia s-a produs în momentul în care un tren a intrat în grupul de persoane care traversau un pasaj de cale ferată.

„Suntem disperaţi!"

Imediat după aflarea veştii tragice, mama tinerei, Viorica Szabo, de 53 de ani, a plecat în Spania, pentru a face formalităţile necesare pentru ca trupul neînsufleţit să poată fi adus în ţară şi îngropat creştineşte. „Suntem disperaţi! Suntem pensionari şi eu, şi soţia mea. Abia dacă reuşim să strângem, pe lună, 900 de lei. Autorităţile spaniole ne cer 6.000 de euro pentru transport, însă mai trebuie să achităm nişte taxe şi pentru faptul că, în Barcelona, Iulianei i-au fost făcute anumite analize de ADN", explică Iosif Szava, tatăl tinerei decedate.

Primăria Sighetu Marmaţiei a fost înştiinţată de către autorităţile spaniole de paşii care trebuie urmaţi pentru ca trupul neînsufleţit să poată fi adus în ţară. „Ne-au promis ajutor domnii din primărie. Aşteptăm să vedem ce se poate face", explică Szava.

O floare la mormântul Iulianei

Cei doi băieţi ai Iulianei Oanţă se află în grija bunicilor. „În ultimii trei ani, de când Iuliana a plecat la lucru în Spania, noi am avut grijă de Adrian şi Daniel. Daniel are doar cinci ani, nu cred că va realiza tragedia. Adrian e mai mare, are 10 ani, nici nu ştiu cum să-i dau vestea", mărturiseşte tatăl Iulianei Oanţă, Iosif Szava. Acesta a spus că fiica lui abia plecase înapoi, la lucru. Iuliana a petrecut câteva săptămâni acasă, în Sighetu Marmaţiei, cu ocazia unui botez. Era o fire veselă şi optimistă, cu toate că a trecut, de-a lungul ultimilor ani, prin mai multe încercări şi greutăţi.

Părinţii Iulianei trăiesc o dramă continuă din 24 iunie. „Vreau să-mi îngrop copilul creştineşte, aici, acasă. Nepoţii mei vor avea nevoie măcar de atât: să poată duce câte-o floare la mormântul mamei lor!", afirmă tatăl Iulianei, cu lacrimi în ochi.

Apel umanitar

Părinţii Iulianei Oanţă au lansat un apel disperat către toţi oamenii care pot ajuta cu orice sumă de bani, pentru a strânge 6.000 de euro, pentru repatrierea trupului neînsufleţit al femeii. Pentru aceasta, au deschis două conturi la Agenţia BRD Sighetu Marmaţiei.

În euro: RO79 BRDE 250S V443 2332 2500

În lei: RO34 BRDE 250S V443 2228 2500.

image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net