Formaţia catalană a reuşit aseară să doboare un record vechi de peste 30 de ani, "strângând" 20 de partide consecutive în deplasare fără să simtă gustul înfrângerii. Recordul precedent îi aparţinea lui Real Sociedad.


Barça lui Pep Guardiola a mai pulverizat un record al campionatului spaniol. Catalanii au reuşit aseară, după ce au câştigat cu 1-0 pe Mestalla în faţa Valenciei, prin golul lui Lionel Messi, să atingă numărul de 20 de etape consecutive fără înfrângere în deplasare.

Recordul anterior aparţinea lui Real Sociedad şi data de peste 30 de ani, din sezonul 1978-1979 până în cel următor, când bascii reuşiseră o serie de 19 partide consecutive fără înfrângere pe teren străin. Atunci, Real Sociedad a terminat sezonul pe locul 2, la un punct de Real Madrid, scrie Marca.

Ultima înfrângere a echipei lui Pep Guardiola în deplasare datează din 14 februarie 2010, când Atletico Madrid câştiga cu 2-1 pe Vicente Calderon. De atunci, Barcelona a strâns 17 victorii şi trei egaluri (Almeria, Espanyol, ambele în sezonul trecut şi Sporting Gijon, acum două săptămâni) în deplasare, în campionat.

Citeşte mai departe pe adearvul.es!

 
 
Loading...