«Bătrânii» Italiei intră în scenă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

“Squadra Azzurra” vrea să-şi apere titlul mondial cucerit în 2006 cu o echipă cu nouă jucători care au depăşit vârsta de 30 de ani.

După ce s-au pregătit în Alpi înainte de Mondiale şi după câteva zile în cantonamentul din apropiere de Johannesburg, la peste 1.700 de metri altitudine, campioana mondială en-titre a coborât ieri la nivelul mării.

Astfel, contra Paraguayului, "azzurrii" lui Lippi au de înfruntat în primul rând condiţiile atmosferice de la Cape Town. Apoi, italienii vor să rupă tradiţia calificărilor cu emoţii din faza grupelor.

"Meciul de debut este mereu cel mai important şi mai greu. Trebuie neapărat să câştigăm, să pornim cu dreptul pentru că vrem să ne apărăm titlul cucerit acum patru ani", a spus fundaşul de 33 de ani Gianluca Zambrotta, unul dintre cei mai "bătrâni" fotbalişti din lotul lui Lippi.

Pe lângă Zambrotta, italienii îi vor avea pe teren cu Paraguayul pe căpitanul Fabio Cannavaro, ajuns la 36 de ani, pe atacantul Di Natale, 32 de ani, dar şi pe Gennaro Gattuso, 32 de ani.

simeon stalpnicul png

"Dacă eu sunt bătrân, atunci nu ştiu ce să mai zic de bunicul meu", a glumit Gattuso, care a vorbit despre jocul adversarului de azi: "Au un stil foarte arţăgos. Se luptă pentru fiecare balon. Suntem conştienţi că va trebui să tragem tare toate cele 90 de minute".

Fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Gerardo Martino au făcut ravagii în preliminarii, învingând Brazilia cu 2-0 şi Argentina cu 1-0, terminând pe locul trei, în faţa echipei lui Maradona şi Messi.

Cote pariuri:

Italia 2,2 / Egal 3,1 / Paraguay 3,75

Cotele celor mai "sigure" scoruri sunt la 1-0, 1-1 şi 0-0 cu 5,5 (îb favoarea Italiei); 6, respectiv 6,5.

Imbatabila «Portocală»!

Derby-ul european al Grupei E, se joacă pe cea mai mare arenă a Mondialului, "Soccer City", şi are o favorită certă, Olanda. Atacul batavilor e unul exploziv şi imprevizibil. Ultimele rezultate vorbesc de la sine despre forţa lor de joc: 19 rezultate pozitive consecutive, un record pentru Olanda şi cea mai lungă astfel de serie din prezent în fotbalul internaţional.

Cote pariuri:

Olanda 1,5 / Egal 4,33 / Danemarca 7

Cotele celor mai "sigure" scoruri sunt 5,5 la 1-0, 6,5 la 2-0 (ambele în favoarea Olandei) şi 8 la 1-1.

Se trezeşte «leul» Eto'o?

Pentru a reedita performanţa din 1990, când au atins faza sferturilor, camerunezii au nevoie de un Samuel Eto'o la capacitate maximă. Până acum, vârful lui Inter a fost intens criticat, inclusiv de fosta glorie Roger Milla, pentru determinarea de care dă dovadă la echipa naţională. De partea cealaltă, japonezii nu au bătut pe nimeni în amicalele pre-Mondiale.

Cote pariuri:

Japonia 3,6 / Egal 3,25 / Camerun 2,2

Cotele celor mai "sigure" scoruri sunt la 1-0 (în favoarea Camerunului) şi 1-1 cu 6.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net