Bebeluşii de la Maternitatea Giuleşti au ars la peste 200 de grade

Ultima actualizare:

Procurorul şef a precizat că au fost audiate mai multe persoane, declaraţiile fiind contradictorii, însă a reieşit că asistenta responsabilă cu Secţia unde s-a produs incendiul nu a fost în zonă, transmite Mediafax.

În cursul zilei de vineri se va încheia cercetarea la faţa locului, respectiv la Maternitatea Giuleşti, toate echipamentele din Secţia de Terapie Intensivă prematuri, unde a avut loc incendiul, urmând a fi trimise, cu un camion al Jandarmeriei, la Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă, pentru a fi expertizate.

Potrivit procurorului şef Iacob, în două săptămâni va fi finalizată expertiza tehnică.

În dosar au fost audiate mai multe persoane, iar vineri erau aşteptaţi la Poliţia Capitalei părinţii micuţilor decedaţi sau răniţi în incendiul produs luni seara, cel mai probabil din cauza unui scurt-circuit.

În Secţia unde s-a produs incendiul se aflau 11 bebeluşi, cinci dintre aceştia au decedat.

Marius Iacob a precizat că necropsia celui de-al cincilea bebeluş a fost finalizată, cauza decesului fiind "şoc postcombustie" pe fondul unei bronhopneumonii. Micuţul s-a născut înainte de termen, iar în incendiu a suferit arsuri pe 30-40 la sută din suprafaţa corpului.

În acest caz, Parchetul a început urmărirea penală "in rem", nefiind încă pusă sub acuzare vreo persoană, însă se strâng probe în acest sens.

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net