«Boc, am ajuns să trăim din mila rudelor»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Bugetarii au primit, în această lună, primele salarii tăiate cu 25%. Cele câteva sute de lei în minus le-au dat viaţa peste cap. Este şi cazul soţilor Velea, ambii profesori în Capitală. Au doi copii, iar, după tăiere, venitul familiei a ajuns la 1.730 de lei.

Cât vă mai jucaţi cu banii noştri?

Lista de cumpărături s-a micşorat la jumătate, concediile la mare sau la munte au devenit doar o amintire, ca să-şi cumpere o carte trebuie să renunţe la un kilogram de carne, iar de micile plăceri nici nu mai vorbim, pentru că au fost total excluse

Boc, paznic la «cântările» maneliştilor!

Boc, huiduit pe Centură

Cam aşa arată viaţa bugetarilor, după ce, în această lună, au primit primul salariu micşorat cu 25%.

Simona şi Carmel Velea sunt profesori de Geografie în Bucureşti. Au 13 ani vechime în învăţământ şi nişte salarii ruşinoase, care, după tăiere însumează 1.730 de lei, cu 600 de lei mai puţin decât aveau înainte.

simeon stalpnicul png

„Aveam un salariu de 1.150 de lei, care a fost redus la 850 de lei. Soţul meu avea 1.180 de lei, iar, acum, a ajuns la 880 de lei. Dacă n-ar fi părinţii, care să ne ajute, şi cumnatul meu care e plecat în străinătate, salariile noastre ne-ar ajunge doar pentru jumătate de lună", ne-a spus Simona Velea, cu durere.

Au două fetiţe, de 8, respectiv 2 ani, pentru creşterea cărora cheltuiesc mai mult de jumătate din venitul familiei.

„Cheltuielile lunare, cu întreţinerea, gazele, lumina, cablul şi telefonul ajung la 500 de lei. Ne-ar fi foarte greu fără ajutor", completează Carmel Velea.

«N-aş reuşi să supravieţuiesc fără ajutorul părinţilor»

Şi medicii au primit salarii tăiate, luna aceasta. Rezidenţii sunt cei mai afectaţi, având în vedere că, oricum, aveau lefuri infime.

simeon stalpnicul png

„Salariul din iulie a fost de 1.200 de lei, cu 300 de lei mai puţin decât luam înainte. Îmi este foarte greu să mă descurc. N-aş reuşi să supravieţuiesc fără ajutorul părinţilor", ne-a spus dr. Clara Matei, medic rezident în ultimul an.

A renunţat la vacanţă şi, deja, îşi caută altă locuinţă pentru a o închiria. „Plătesc 800 de lei doar pe chirie. Nu-mi mai permit, aşa că trebuie să mă mut", a încheiat dr. Matei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net