Ingrediente: 500 ml smântână de ţară, 4 ouă, 150 g alune măcinate, praf sare, 200 g zahăr, o lingură cacao, praf de copt, 350 g de făină (aproximativ), dulceaţă acrişoară, o esenţă de vanilie.


Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul până se albesc. Se adaugă smântâna şi se mixează în continuare.

Acum punem alunele şi amestecăm din nou. Adăugăm făina amestecată în prealabil cu praful de copt până obţinem o compoziţie groasă pe care o putem lua cu lingura.

În acest moment împărţim compoziţia obţinută în 2 părţi egale. Una din ele o amestecăm cu cacaoa foarte bine (să nu rămână cocoloaşe), iar cealaltă jumătate o amestecăm cu esenţa de vanilie.

In formele de brioşe punem o lingură din compoziţia de vanilie şi una din compoziţia cu cacao.

Deasupra punem un „moţ" de dulceaţă, după ce au stat le cuptor 10 minute (altfel dulceaţa se va lăsa le fund) brioşele.

Putem face brioşele folosind numai o singură „culoare" de compoziţie. Mai lăsăm la cuptor 10 minute şi le pudrăm cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place
să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva
bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte

reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul
www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

loading...
Loading...