Bruno Fernandes vorbeşte opt limbi!

Ultima actualizare:

În vreme ce unii dintre fotbaliştii din Liga I abia se exprimă în română, fundaşul Urziceniului conversează cu uşurinţă în nu mai puţin de opt limbi!

"Am făcut o adevărată pasiune pentru limbile străine. Vorbesc engleză, franceză, spaniolă, portugheză, română, bulgară şi dialectele din Guinea Bissau şi Insula Capului Verde", spune fundaşul campioanei Unirea Urziceni. El a învăţat bulgara în cei doi ani petrecuţi la Beroe Stara Zagora.

Părinţii lui Bruno locuiesc în Guineea Bissau însă el a fost născut în Portugalia.

"Am ajuns în România cu ajutorul lui Sergio Leite, portar portughez care a jucat la Vaslui. El a vorbit despre mine cu impresarul Traian Gherghişan. Acesta mi-a prezentat o ofertă bună şi am ajuns la Ceahlăul, în 2007. La Urziceni m-a adus Narcis Răducan. Fusesem colegi la Piatra Neamţ. Când eu mi-am terminat contractul cu Ceahlăul, el s-a lăsat de fotbal şi a fost numit director sportiv la Unirea", a precizat jucătorul care a marcat cu călcâiul pe Ibrox Park, în meciul tur cu Rangers.

Portughezul a fost profund dezamăgit de retrogradarea cu Ceahlăul, la finalul sezonului 2007-2008. "Doar un punct ne-a lipsit ca să rămânem în prima ligă. Eram atunci la final de contract, dar dacă nu retrogradam probabil că nu aş fi plecat de la Piatra Neamţ. Este un oraş mai frumos decât Bucureştiul şi Urziceniul", a menţionat Bruno.

Azi, el nu are însă nici un motiv să regrete trecerea la Unirea: "Condiţiile de la Urziceni sunt mai bune decât la Ceahlăul, iar liniştea pe care o aveam acolo există şi la Urziceni. Gheorghe Ştefan seamănă mult cu Dumitru Bucşaru, în sensul că niciunul nu pune presiune pe echipă"

Guineea Bissau este o ţară săracă, dar Bruno provine dintr-o familie bună: "Tatăl meu este inginer, iar mama lucreză ca infirmieră". În copilărie, înainte să se apuce de fotbal, el era atras de medicină.

"O însoţeam deseori pe mama la spital şi eram fascinat de tot ce vedeam acolo". Fundaşul are 31 de ani, iar când va renunţa la cariera de jucător nu se va orienta către antrenorat. "Nu mi se potriveşte", a conchis el.

Mai citește:

Victorie pentru istorie!

Capel: "FC Sevilla va avea un meci complicat cu Unirea Urziceni"

Petrescu: "Cel mai important meci al fotbalului românesc"

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net