Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București va sărbători Ziua Marinei, duminică, pe lacul Herăstrău, manifestările incluzând ridicarea pavilionului în prezenţa gărzii de onoare şi a fanfarei militare, jocuri marinăreşti, iar cei prezenţi se vor putea plimba gratuit cu vaporaşul, anunţă Mediafax.


Manifestările încep duminică, la ora 9.30, informează ALPAB.

Evenimentul va începe cu ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz în prezența gărzii de onoare și a fanfarei militare. Vor urma oficierea unei slujbe religioase de comemorare a marinarilor căzuți la datorie, apariția zeului Neptun, parada vaporașelor si lăsarea la apă a ancorei de flori. Marinarii ALPAB vor încheia acest program cu jocuri marinărești tradiționale precum trasul la parâmă și umplerea butoaielor cu apă.

"Vom sărbători alături de Liga Navală Română o zi specială, în care ne vom aminti de curajul marinarilor, care de multe ori s-au confruntat cu situații speciale în misiunile lor", a declarat Radu Popa, director general al ALPAB, care a adăugat că vizitatorii se vor plimba gratuit cu vaporaul.

Pe Lacul Herăstrău vor fi prezente 12 ambarcațiuni și patru șalupe de intervenție rapidă, care vor totaliza un număr de 400 de locuri.

Între orele 10.30 şi 14.00, cei care vor dori să se plimbe pe lac cu vaporașul vor beneficia de plimbări gratuite. După ora 14.00, bucureștenii vor plăti pentru o plimbare cu vaporașul 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii şi pensionari. De asemenea, vor fi disponibile pentru plimbări 65 bărci cu rame și 35 de hidrobiciclete, care pot fi închiriate pentru 5 lei pe oră bărcile și 10 lei pe oră hidrobicicletele.


Loading...