Bucureşti: Pasajul Băneasa, inaugurat dar încă în lucru

Ultima actualizare:

Deşi s-a deschis de aproape o săptămână, lucrările la Pasajul Băneasa continuă. Azi-dimineaţă o echipă de muncitori lucra la finisaje şi la trotuare, iar ieri traficul prin pasaj a fost restricţionat pe o bandă tot pentru efectuarea unor lucrări.

Mai avem trotuarele, un pic de asfaltat şi aşteptăm câţiva stâlpi cu indicatoare rutiere ca să-i montăm. Cam într-o săptămână terminăm“, ne-a declarat Voicu Daniel, şeful echipei de muncitori. În viziunea autorităţilor însă, lucrările nu vor ţine mai multe de două-trei zile.

Sunt câteva lucrări de finisare. Nu puteam să nu dau drumul pasajului doar pentru că mai erau de dat două pensule“, explică Adrian Ionescu, director în cadrul Ministerului Transporturilor, graba cu care autorităţile au decis să inaugureze pasajul nefinalizat.

El a pus blocarea traficului prin pasaj pe seama unui „elan muncitoresc” din partea constructorului.

Costructorul a vrut să profite de vremea bună şi să facă nişte lucrări care nu erau urgente, însă necesare. Se puteau face la fel de bine şi în primăvară. I-am spus să-şi aleagă ore în care traficul nu este aşa intens pentru a-şi continua treaba“, a mai spus Ionescu.

Termenul de finalizare amânat de patru ori

Pasajul, cu o lungime de 560 de metri a fost inaugurat de către autorităţi vinerea trecută, cu trei zile înainte de data stabilită iniţial, 1 decembrie. Iniţial, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) estimau că lucrările vor fi fnalizate la sfârşitul anului 2008, în condiţiile în care acestea au început în februarie 2007.

În luna decembrie a aceluiaşi an însă lucările au fost oprite din lipsă de finanţare. Anul următor acestea au fost reluate şi autorităţile au dat un nou termen de finalizare: luna mai 2009.

Nici acest termen nu a fost respectat, din nou a fost dat un alt termen limită, 10 noiembrie dar şi acesta a fost prelungi până de Ziua Naţională. Valoarea totală a investiţiei la pasaj este de 13,11 milioane de euro, iar lucrările au fost executate de firma portugheză „Lena Engenharia e Construcoes“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net