1.433 de cazuri noi, în Capitală. Raed Arafat: "La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului"

Ultima actualizare:

    Raed Arafat, șeful DSUfoto: Arhivă
Raed Arafat, șeful DSUfoto: Arhivă

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat sâmbătă că în acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea municipiului Bucureşti.

„La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului. Ilfov a venit cu carantinarea mai mult localităţi, unde am semnat toate aceste localităţi pe care le-au propus pe baza datelor pe care le au, iar mâine (n.r. duminică) Bucureştiul urmează să aibă şedinţă pentru prelungirea  măsurilor care sunt implementate de 14 zile şi care vor fi prelungite", a afirmat Raed Arafat.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni duminică, de la ora 12.00, pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru Bucureşti, a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica, pentru News.ro. Incidenţa cumulată a cazurilor pe Bucureşti în ultimele 14 zile era de 4,85 la mia de locuitori, potrivit datelor transmise sâmbătă de GCS. Pe 7 martie, CMBSU a decis restricţiile care vor fi aplicate în următoarele 14 zile, după ce incidenţa cumulată a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori.

4 localități din Ilfov, în carantină zonală

Domneşti, Pantelimon, Jilava şi Voluntari sunt alte patru localităţi din judeţul Ilfov pentru care şeful DSU a semnat decizia carantinării zonale pentru un interval de 14 zile, a anunţat prefectul judeţului Ilfov Daniel-Tudor Zamfir la Digi 24. Oraşul Popeşti-Leordeni şi comuna Tunari din judeţul Ilfov au intrat de vineri în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, şi anume până pe 2 aprilie, din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu SARS-COV-2. 

Capitala a raportat sâmbătă 1.433 cazuri noi de coronavirus, fiind urmată de județele Timiș - 377, Cluj - 293, Brașov și Ilfov, ambele cu câte 263 de infecții în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de autorități.

Citește și:

115 şcoli şi grădiniţe din Dâmbovița trec la cursuri în sistem online. Numărul lor s-a dublat în două săptămâni

Se pot face din nou programări pentru vaccinarea cu serul Pfizer. 167 de noi centre de vaccinare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net