1.800 de lei pentru cei care revin la școală. Sunt așteptați români până la 64 de ani ca să termine 8 clase

Ultima actualizare:

    Persoanele până la 64 de ani pot reveni în bănci și primesc și bani Foto: Shutterstock
Persoanele până la 64 de ani pot reveni în bănci și primesc și bani Foto: Shutterstock

Dacă ai întrerupt cursurile învățământului obligatoriu, ai acum șansa de a reveni și a recupera ce ai pierdut. Ba chiar, primești 1.800 de lei, dacă termini 8 clase. Sunt așteptați români până la 64 de ani.

Fundația Estuar, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Four Change și Școala 153, derulează proiectul ”Aripi spre viitor”.

Sunt așteptați să se înscrie copii și tineri cu vârste între 6 și 16 ani, care au abandonat școala, adulți între 16 și 64 de ani, care nu au absolvit învățământul obligatoriu.

Pentru fiecare beneficiar, finalizarea unui ciclu de învățământ va fi răsplătită cu 1.800 de lei, cu titlu de subvenție și sprijin pentru continuarea studiilor.

Proiectul mai oferă programe de educație parentală, servicii de consiliere și orientare a carierei, ateliere de educație nonformală centrate pe învățare prin experiență.

Școlile unde se vor face carte sunt 161, 168 și 184 - ciclu primar și gimnazial, Școlile Ienăchiță Văcărescu și Sfinții Voievozi - ciclul primar, Școala 162 - ciclu gimnazial, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu - ciclul liceal (clasele IX-X) cu profil tehnic.

Proiectul ”Aripi spre viitor”, finanțat din fonduri europene

”Cu finanțare din fonduri europene nerambursabile, ”Aripi spre viitor” își propune reîntoarcerea în sistemul de educație și formare a unui număr de 500 de persoane cu domiciliul legal în Regiunea București-Ilfov, care au abandonat școala sau care nu au finalizat educația obligatorie”, anunță cei de la Pirmăria Sectorului 6.

Proiectul a debutat în ianuarie și se derulează timp de 32 de luni. Totalul finanțării proiectului se ridică la 9.518.252 lei, dintre care 7.614.602 reprezintă fonduri europene nerambursabile. Restul banilor vin de la bugetul național și de la Primăria Sectorului 6.

Persoanele interesate să meargă la școală pot afla informații suplimentare pe www.asistentasociala6.ro, dar și la numerele de telefon 0723.161.313, 0723.746.494, 0765.597.172.

Citește și: 

Învaţă să utilizeze computerul la 80 de ani

Elevii vor învăța obligatoriu 16 ani. Cât ține școala în țări europene

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net