200 de lei de la primărie, dacă te lași testat de coronavirus. Ce este proiectul ”Testăm pentru Bucureşti”

Ultima actualizare:

    11.000 de teste ar urma să fie făcute în acest anFoto: Inquam / George Călin
11.000 de teste ar urma să fie făcute în acest anFoto: Inquam / George Călin

Primăria Capitalei vrea să acorde 200 de lei bucureştenilor care se oferă voluntari pentru a fi testaţi pentru coronavirus. 11.000 de teste ar urma să fie făcute în acest an, iar valoarea proiectului depăşeşte 2,2 milioane de lei.

Primăria Bucureşti propune consilierilor generali aprobarea proiectului ”Testăm pentru Bucureşti”, care presupune testarea a 11.000 de persoane pentru coronavirus, în 2020, scrie News.ro. Vor fi testaţi voluntari, care în urma înscrierii în program vor primi 200 de lei. Valoarea proiectului depăşeşte 2,2 milioane de lei, 30.000 de lei fiind prevăzuţi pentru realizarea unei aplicaţii pentru înscrierea voluntarilor, iar 3.000 de lei pentru hosting.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care se va reuni în 11 mai, este chemat să aprobe proiectul ”Testăm pentru Bucureşti”, care prevede acordarea sumei de 200 de lei voluntarilor care se înscrie pentru a fi testaţi de coronavirus. ”Proiectul a fost elaborat pornind de la declararea pandemiei COVID 19 de către OMS, cauzată de un virus cu o contagiozitate foarte ridicată şi care are un impact important pe toate palierele sistemului medical. (...) Obiectul proiectului îl reprezintă limitarea răspândirii virusului în rândul populaţiei municipiului Bucureşti, precum şi a efectelor extrem de grave ale acestuia, prin testarea pentru SARS-COV 2, acordând un sprijin financiar 200 de lei/ beneficiar. Beneficiarii proiectului vor fi cetăţenii municipiului Bucureşti, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului şi nu se află în categoria definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus elaborată de către INSP”, a se arată în expunerea de motive.

Testele vor fi realizate de către unităţi de stat şi private, iar Regulamentul de implementare al proiectului ar urma să fie realizat de ASSAMB, în termen de cinci zile de la adoptare.

Citește și:

Faci piața, treci pe la termoscaner! Vânzătorii și clienții de la Piața Obor, verificați dacă au febră

Avem un prim teatru în România care are aparat de măsurare a temperaturii la intrare. Artiștii vor la public!

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net