5 cele mai urâte zone din București

Ultima actualizare:

    Cartierul Ferentari ocupă locul unu în cele mai urâte zone din BucureştiFoto: Click!
Cartierul Ferentari ocupă locul unu în cele mai urâte zone din BucureştiFoto: Click!

Gropile din asfalt, sticlele din plastic aruncate pe jos sau lipsa apei calde sunt probleme de care se lovesc, mai devreme sau mai târziu, aproapte toți bucureștenii. Click! vă prezintă cinci dintre cele mai urâte zone din București.

Bucureștiul, ca orice oraş mare, nu este atât de frumos şi sigur cum ar visa cu toţii să fie și are și el cartiere rău famate. De aceea, cei mai mulți turiști care vitează Capitala României au ocazia să vadă combinația de vechi și nou, de urât și frumos. Acum să aruncăm o privire asupra a cinci dintre cele mai urâte zone din București.

1. Ferentari, unul dintre cele mai urâte zone din București

Este poreclit "Bronx-ul" Bucureștiului (după renumitul cartier din New York). Este situat în sectorul cinci, loc în care nu prea ai cum să ajungi după lăsarea întunericului nici măcar cu taxiul, cu atât mai puțin pe jos, din cauza gradului de periculozitate.

Cele mai urâte zone din București: Ferentari
Cele mai urâte zone din București: Ferentari

Mizerie, droguri, sărăcie, furturi și crime, toate au făcut din Ferentari un cartier sordid, intrat în primele zece zone din lume în care e mai bine să nu ajungi niciodată. Topul a fost realizat de jurnaliștii de la Daily Mail, care au descris zona ca fiind una cu gunoaie în stare de putrefacție, iar mirosul insuportabil.

2. Cartierul Giuleşti ocupă un loc fruntaș în cele mai urâte zone din București

Cartierul Giulești, o zonă în care peisajul lasă de dorit
Cartierul Giulești, o zonă în care peisajul lasă de dorit

Acesta se numără printre locurile de evitat în Bucureşti. Aici peisajul este unul nu tocmai plăcut. Pe lângă maidanezii care se mai găsesc uneori ascunşi printre blocuri, gropile din asfalt şi blocurile gri, anoste, dau senzaţia unei zone nu tocmai frumoase din punct de vedere vizual. Bătăile între clanuri și alte lucruri fac din acesta unul dintre cele mai urâte zone din București.

3. Pantelimon, zona ''șmecherilor''

În zona Colentina, oamenii trăiesc ca în Evul Mediu
În zona Colentina, oamenii trăiesc ca în Evul Mediu

Cartierul este celebru ca fiind unul în care legea se face mai degrabă cu pumnul, un lucru care îi sperie pe unii bucureştenii. Nici aici zona nu este foarte estetică, fiind cunoscută ca una dintre cele care s-ar putea încadra pe lista zonelor nu tocmai frumoase ale Capitalei.

4. Cartierul Rahova este unul dintre cele mai urâte zone din București

Situat tot in sectorul 5 al Capitalei, zona are un grad mare de periculozitate la fel de mare precum Ferentari, aici "operându-se" escrocherii si cămătarie, precum și riscul de fi luat la pumni din senin de către băietașii răi.

Rahova, una dintre cele mai urâte zone din București
Rahova, una dintre cele mai urâte zone din București

În pofida faptului ca există minusuri, Rahova a fost cea mai dinamică zonă imobiliară a Bucureștiului, oamenii plângându-se mai mult de insalubritatea străzilor decât de rata infracționalității. Tot in cartierul Rahova s-a și născut replica "ori suntem golani, ori nu mai suntem", motiv pentru care este trecut pe listă ca unul dintre cele mai urâte zone din București.

5. Colentina, raiul afacerilor ilegale

În acest cartier poliția e chemată din te miri ce, de la scandaluri și bătăi în cartier sau furturi de mașini, spargeri de locuințe și viol.

Întreg cartierul Pantelimon face parte din aria infracțiunilor
Întreg cartierul Pantelimon face parte din aria infracțiunilor

Colentina devine o zonă de temut de la an la an, întrucat e un cartier periferic învecinat cu comuna Voluntari, în care se negociează traficul cu carne vie și mașini furate, ceea ce îl plasează pe locul cinci în cele mai urâte zone din București.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net