60 de maşini trec pe ''Interzis'' la fiecare 5 minute

Ultima actualizare:

    Pe Calea Dorobanţilor, pe sensul  Bd. Dacia - Şos. Ştefan cel Mare,  doar transportul public are accesFotografii: Roberto Sălceanu
Pe Calea Dorobanţilor, pe sensul Bd. Dacia - Şos. Ştefan cel Mare, doar transportul public are accesFotografii: Roberto Sălceanu

Le-au trebuit mai bine de doi ani ca să ia măsuri de fluidizare a traficului, dar nu le-au dat timp şoferilor să se obişnuiască cu noile reglementări.

La patru zile de la instituirea sensului unic pe Calea Dorobanţilor, bucureştenii circulă pe „Interzis”, iar edilii nu înţeleg ce nu funcţionează. De vineri, virajul la stânga în intersecţia Bd. Dacia-str. Mihai Eminescu-Calea Dorobanţilor a fost interzis pentru toate autovehiculele care nu fac parte din „flota” RATB.

Şoferii care virează la stânga pe „Interzis” blochează intersecţia
Şoferii care virează la stânga pe „Interzis” blochează intersecţia

Pe Calea Dorobanţilor se mai circulă doar în sens unic, dinspre Şos. Ştefan cel Mare spre Bd. Dacia, pentru fluidizarea circulaţiei.

Fie că ştiu sau nu că încalcă  legea, şoferii nu ţin cont  de semnele de circulaţie
Fie că ştiu sau nu că încalcă legea, şoferii nu ţin cont de semnele de circulaţie

La patru zile de la aplicarea acestei măsuri, circa 12-15 şoferi încalcă legea în fiecare minut, nerespectând semnele de circulaţie. Şoferii intervievaţi de reporterii Click! la semafor au spus că nici nu ştiau de noua reglementare şi că virează la stânga din obişnuinţă. Un agent de circulaţie care dirija traficul în intersecţia de la ASE a recunoscut că numărul poliţiştilor este insuficient pentru a monitoriza toate punctele aglomerate din Capitală. Astfel, toţi cei care circulă pe „Interzis” nu sunt atenţionaţi că greşesc ori amendaţi că încalcă legea.

Un tânăr din provincie a aflat  de la reporterul Click! că e  pe punctul de a încălca legea
Un tânăr din provincie a aflat de la reporterul Click! că e pe punctul de a încălca legea

Responsabili pentru tot acest haos sunt specialiştii Comisiei Tehnice de Circulaţie din Primăria Capitalei, care au schimbat regulile de circulaţie, fără a-i informa corespunzător pe cei cărora li se adresează.

Poliţiştii sunt blânzi cu şoferii

„Monitorizăm străzile unde s-a instituit sens unic, însă sunt şoferi care pur şi simplu nu respectă regulile de circulaţie. Vom aplica sancţiuni contravenţionale, însă treptat, pentru ca aceştia să se obişnuiască cu noile reglementări. Cred că, într-o săptămână-două, conducătorii auto vor înţelege că pe aici nu se mai poate circula”, ne-a spus Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net