Adio, cozi! Primăria lui Negoiță distribuie ajutoarele europene cu programare

Ultima actualizare:

    Bucureștenii nu vor mai sta la cozi umilitoare pentru a intra în posesia alimentelor acordate prin programul european
Bucureștenii nu vor mai sta la cozi umilitoare pentru a intra în posesia alimentelor acordate prin programul european

Primăria sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, va distribui alimentele acordate gratuit de Uniunea Europeană persoanelor cu venituri mici doar pe bază de programare. Click! vă spune mai jos cum puteți intra în posesia ajutoarelor comunitare fără a sta la cozi.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) va împărți alimentele gratuite doar pe baza unei programări înregistrate până la data de 31 ianuarie 2015 la sediul instituției din Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14, clădirea nouă, parter, camera 2. Cererile pot fi depuse de luni până vineri, cu excepția zilelor libere legale. Beneficiarii alimentelor de la Uniunea Europeană trebuie să prezinte actul de identitate, în original, şi cuponul individual pentru programarea datei de ridicare a pachetelor. Persoanele care au pierdut cuponul sau care nu l-au ridicat de la Poştă se vor prezenta la sediul DGASPC Sector 3 cu actul de identitate pentru verificare şi programare.

Cine poate primi

Programul european se adresează doar categoriilor sociale enumerate mai jos.

Familiile şi persoanele singure care trăiesc doar din venitul minim garantat;

Familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei;  

Șomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale până la 400 de lei, inclusiv, şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj;

Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună;

Persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate, adulţi şi copii;

Persoanele beneficiare de indemnizaţii şi sporuri pentru invalizi, veterani şi văduve de război, persoanele persecutate din motive politice sau etnice, deportate, prizonieri, eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, persoanele care au efectuat stagiul militar în perioada 1950-1961, dacă nu realizează alte venituri în afară de cele provenite din drepturile băneşti acordate al căror cuantum cumulat se află sub 400 lei/lună.

Ce alimente se dau

Făină alba de grâu - 6 kg; Mălai - 6 kg; Paste făinoase - 2 pungi de 400 gr; Ulei - 2 litri; Zahăr - 4 kg; Conservă din carne de porc - 8 cutii metalice de 300 gr; Conservă din carne de vită în suc propriu - 6 cutii metalice de 300 gr; Conservă din pate de ficat - 10 cutii metalice de 200 gr.

De unde se pot ridica

Alimentele vor fi ridicate din Calea Vitan nr. 242 (fosta fabrică de pâine), pe baza bonului de programare, a actului de identitate în original şi a cuponului individual.

Persoanele eligibile pentru care nu au fost emise cupoane individuale vor fi incluse pe lista suplimentară. Înscrierea pe lista suplimentară se efectuează pe baza unui document care să ateste încadrarea în grupul-ţintă şi a actului de identitate, în conformitate cu H.G. nr.799/2014 privind implementarea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014, la sediul DGASPC Sector 3, din bd.1 Decembrie 1918, nr. 12-14, clădirea nouă, camera 2, parter.

Distribuirea alimentelor pentru persoanele înscrise pe lista suplimentară se va efectua după ce se va încheia distribuirea alimentelor pe bază de cupon individual, în funcție de cantitățile disponibile. Data programată pentru distribuire va fi anunţată prin SMS sau telefonic, în ordinea înscrierii pe lista suplimentară.     

Persoanele care fac parte din mai multe categorii de beneficiari vor primi ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net