Adio, Piața Sudului!

Ultima actualizare:

    Tarabele de la Piața Sudului vor fi înlocuite de un complex ultramodern de 36 de milioane de euro
Tarabele de la Piața Sudului vor fi înlocuite de un complex ultramodern de 36 de milioane de euro

Piaţa Sudului, una dintre cele mai mari şi mai vechi din Bucureşti, este de astăzi amintire. A fost închisă pentru a fi transformată, până în noiembrie 2019, în cel mai mare mall alimentar al Capitalei.

Proiectul prevede realizarea a trei clădiri noi, dintre care una cu etaj pe locul zonei în care acum se află tarabele şi punctele comerciale din jur. Va fi practic noua piaţă agroalimentară, construită toată din sticlă, cu o suprafaţă construită de 2836 mp. Parterul va fi gândit pentru tarabe cu spaţii comerciale (carmangerii, pescării, lactate-brânzeturi) în jur, iar la etaj vor fi spaţii de alimentaţie publică de tip-fast food şi magazine. Accesul principal în clădire va fi dinspre str. Niţu Vasile. Celelalte două imobile vor avea doar parter şi vor fi lipite de o parte şi de alta a complexului comercial din Piaţa Sudului, care va fi păstrat deoarece este privat. Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii Primăriei Sectorului 4, există deja o înţelegere pentru modernizarea clădirii de către proprietar. Spaţiile construite de primărie de o parte şi de alta a complexului comercial vor fi amenajate pe post de pavilioane destinate închirierii. În zonă va fi construită şi o parcare de 400 de locuri. 

Ce vor face bucureştenii care cumpărau din zonă şi unde îşi vor putea desface marfa producătorii? ”Nu am abandonat producătorii, care pe durata lucrărilor în Piaţa Sudului îşi pot desface marfa în pieţele Berceni-Olteniţei, Progresul şi Străduinţei”, spune Daniel Băluţă, primarul sectorului 4. Ţăranii nu sunt prea încrezători şi sunt disperaţi. ”Vând aici de zeci de ani, aici mă găseşte lumea. Unde mă duc eu acum în altă parte?”, se plângea acum câteva zile, în aşteptarea evacuării, Tanti Gherghina, care vine cu legume tocmai de la Copăceni. 

Toată investiţia va fi asigurată din fondurile autorităţilor locale şi se ridică la 36 de milioane de euro. 

image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net