Un palat care valorează circa 5 milioane de euro şi aflat în Dorobanţi, cea mai selectă zonă din Capitală. Aici trebuia să se deschidă o galerie de artă unde să fie expuse cele 100 de tablouri atribuite fostului ministru de finanţe, Darius Vâlcov.


Fostul ministru al finanţelor, Darius Vâlcov, intenţiona să deschidă o galerie de artă în această clădire impunătoare, proaspăt renovată. Experţi imobiliari ne-au informat că imobilul din strada Stockholm nr. 16, valorează circa 5 milioane de euro, datorită zonei, pentru că este renovată de profesionişti, are finisaje de lux şi pentru că are încărcătură istorică. Este o clădire cu trei etaje şi mansardă, cu arhitectură interbelică. Peste drum sunt sedii de ambasade şi consulate, dar şi reşedinţele unor înalţi diplomaţi străini.

Aici ar fi urmat fostul ministru de finanţe să expună cele 100 de picturi, despre care procurorii DNA susţin că au fost cumpărate cu bani din mita primită în timp ce era primar la Slatina, scrie Mediafax. Surse informate spun că în acest veritabil palat procurorii au găsit 29 de tablouri atribuite lui Darius Vâlcov. În mod ciudat, impunătoarea clădire nu are contract de închiriere  sau de vânzare înregistrat la Administraţia Financiară. În vila de lux de pe strada Stockholm, fostul ministru de la finanţe a amenajat, prin intermediul fotomodelului Larisa Maria Popa, în apartamentele 2 şi 3, Galeria “Raphael”.

5-act-2-stockholm-7-2col-latx.jpg

Finisajele interioare sunt de lux

În urma percheziţiilor, făcute în Bucureşti, Slatina şi la adrese din Olt, anchetatorii au găsit 100 de tablouri, pe care figurează semnătura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Băncilă, potrivit DNA. Procurorii spun că ar fi fost achiziţionate de Darius Vâlcov, prin interpuşi, de la case celebre de licitaţii, cu bani presupus obţinuţi din fapte de corupţie.

 

5-act-3-stockholm-2col-latx.jpg

Finisajele interioare sunt de lux

 

Oameni de încredere: fotomodelul și șoferul

Planul de afaceri al lui Darius Vâlcov ar fi fost următorul: fostul său șofer, Lucian Petruț Șușală, a cumpărat tablourile, manechinul Larisa Popa a întemeiat firma pe numele ei, iar lucrările de Pablo Picasso, Andy Warhol și alți artiști celebri ar fi fost expuse într-o casă ce aparţine familiei afaceristului moldovean Mihail Antohii. Așadar, șoferul și fotomodelul erau oamenii de încredere ai lui Vâlcov.

Cine sunt aceste persoanje? Lucian Șușală a înființat o firmă de imobiliare în 2005, despre care presa locală scrie că era abonată la returnare de TVA.

Larisa Popa este din Slatina, are 28 de ani, iar în 2011 a câștigat concursul de frumusețe Miss Univers România. Spunea atunci că a visat din copilărie să fie cea mai frumoasă femeie din lume. 

Larisa este absolventă a Facultăţii de Marketing din cadrul Universităţii Spiru Haret şi a Şcolii Postliceale Medicale, specialitatea asistent de farmacie.

5-act-7-popa-larisax.jpg

Larisa Popa
Larisa Popa a fost fotomodel

 
 
Loading...