Anchetă în cazul celor 18 copii intoxicaţi: «La dezinsecţie s-au amestecat două substanţe extrem de toxice»

Ultima actualizare:

    Echipajul de urgenţă nu este contaminatfoto: captură video Antena 3
Echipajul de urgenţă nu este contaminatfoto: captură video Antena 3

Apar date noi în scandalul copiilor intoxicaţi de la Şcoala generală nr. 133 din sectorul 4. Surse din anchetă au mărturisit că cei care au făcut dezinsecţia au amestecat două substanţe extrem de toxice şi le-au pulverizat în clase. În urma situaţiei create, Serviciul Investigaţii Criminale s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Gazele emanate în şcoala din sectorul 4 au băgat în spital 18copii. Substanţele care au fost folosite la dezinsecţia şcolii sunt Insectum şi Bionet, potrivit procesului-verbal întocmit de firmă, notează Antena 3. Amestecarea lor are însă efecte extrem de toxice. După ce au fost pulverizate în clase, elevii au început să se simtă rău şi au acuzat dureri de cap şi probleme respiratorii. Şcoala a fost evacuată de urgenţă. Diagnosticul este de intoxicaţie prin expunere accidentală la insecticid şi dezinfectant.

Cu o zi înainte, în şcoală fusese făcută o dezinfecţie, iar cei de la firmă spun că ar fi recomandat ca încăperile să fie aerisite cel puţin două ore.

Ministerul Sănătăţii a dispus o anchetă în acest caz şi a trimis Corpul de Control să facă verificări. Reprezentanţii Primăriei sectorului 4 au decis suspendarea cursurilor în şcoală timp de 48 de ore.

Cum au ajuns elevii de la şcoală la spital

Marţi, în jurul orei 14:28, a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 că la şcoala nr. 133 din sectorul 4 sunt mai mulţi copii care prezintă cefalee, provocată de inhalarea unui gaz. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de stingere, opt ambulanţe SMURD tip B, o unitate de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială Director Salvări Medicale din cadrul UPU-SMURD Floreasca,o autospecială pentru cercetare CBRN, trei ambulanţe din cadrul SABIF. După evaluarea situației, având în vedere numărul tot mai mare de solicitări pentru acordarea asistenţei medicale, a fost luată decizia de evacuare a tuturor copiilor din sălile de clasă și deschiderea ferestrelor pentru ventilare. La momentul anunţării evenimentului, în incinta unităţii de învăţământ se aflau peste 500 de elevi. Concomitent, echipajul CBRN a afectuat măsurători în întreaga clădire, în urma cărora s-a constatat faptul că nu au fost depăşite pragurile de alarmare, în ceea ce priveşte componentele aerului. Echipajele medicale au evaluat 23 de copii, 18 dintre aceştia au fost transportaţi la spitale în stare de conştienţă, pentru investigaţii suplimentare, (16 la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și 2 la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „M. S. Curie), iar 5 au refuzat. 

Citeşte şi:

Copii intoxicaţi la piscină, din cauza apei contaminate

Dosar penal în cazul copiilor intoxicaţi la Tâncăbeşti

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net