Aşa arată noul sistem de acces la metrou

Ultima actualizare:

    Staţia Republica  Noile aparate pot citi  atât actualele cartele  cu benzi magnetice,  cât şi cardurile contactless
Staţia Republica Noile aparate pot citi atât actualele cartele cu benzi magnetice, cât şi cardurile contactless

Metroul bucureştean îşi schimbă faţa de la sfârşitul acestei luni. Metrorex va investi 178 de milioane de lei în înlocuirea sistemelor de acces şi control în 41 de staţii. Vestea proastă e că 9 dintre acestea nu vor putea fi folosite de călători pe durata executării lucrărilor de modernizare.

Echipamentele care îţi permit accesul la metroul din Bucureşti sunt învechite. Cele mai multe dintre ele sunt din anii dării în folosinţă a magistralelor. Sistemul de control şi acces a suferit nenumărate defecţiuni în ultimii ani, motiv suficient pentru a fi înlocuit. Metrorex şi-a propus să înlocuiască validatoarele din 41 de staţii în cursul acestui an, iar lucrările vor începe la sfârşitul acestei luni. Deja sistemul a fost implementat de probă la staţia Republica, pentru a se stabili dacă este operaţional.


    Turnicheţii actuali vor fi înlocuiţi  cu porţi de acces batante
Turnicheţii actuali vor fi înlocuiţi cu porţi de acces batante

Conform companiei, testele au arătat că proiectul poate fi extins la toate cele 41 de staţii. Lucrările se vor efectua etapizat şi vor fi corelate în funcţie de fluxurile de călători. „S-a avut în vedere să nu se execute lucrări simultan în două staţii învecinate. Se va închide câte un acces, până la modernizarea completă a acestuia”, spun reprezentanţii Metrorex.

Vestea mai puţin bună este că staţiile care au o singură gură de acces vor fi închise de tot pe durata lucrărilor, estimate la circa 7 zile. În tot acest timp, călătorii nu le vor putea folosi, nici ca să coboare în subteran, nici pentru a ieşi la suprafaţă. Astfel, cei care locuiesc în apropierea staţiei de metrou Constantin Brâncoveanu, de exemplu, vor fi nevoiţi să folosească fie staţia Eroii Revoluţiei, fie staţia Piaţa Sudului. Şi la urcare, şi la coborâre. Cu un singur acces sunt considerate şi staţiile Pantelimon, Apărătorii Patriei, Pipera, Aurel Vlaicu, Basarab, Costin Georgian, Tineretului, Dimitrie Leonida. Tot în această perioadă, staţiile de metrou vor fi dotate cu 139 de automate de vândut cartele. Aparatele vor oferi rest şi vor accepta atât numerar, cât şi carduri bancare.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net