„În prima zi a săptămânii, la începerea cursurilor, toţi copiii cântă în cor imnul şi rostesc Tatăl Nostru”. Aşa caracterizează Şcoala „Maica Domnului” din Bucureşti, directoarea Julieta Mihăilescu. Unitatea de învăţâmânt este singura care are cabinet de religie, pe uşa căruia scrie „Paraclisul Maica Domnului”.


Str. Ion Maiorescu nr 32. Şcoala „Maica Domnului” este una din cele mai vechi din Capitală şi a fost construită în 1860.

cladire-moderna-religie2.jpg

Julieta Mihăilescu este foarte mândră de cabinetul de religie
Foto: Florin Şuler

A fost reabilitată total, din 2009 până în 2012, cu bani de la Banca Europeană de Investiţii şi din fondurile Municipalităţii. Lucrările au costat 4 milioane de euro şi au inclus consolidarea clădirii şcolii şi a grădiniţei din aceeaşi curte, schimbarea tuturor utilităţilor, amenajarea şi dotarea cu laboratoare.

cladire-moderna-religie3.jpg

Acesta este laboratorul pentru fizică, chimie și biologie
Foto: Florin Şuler

Pentru că au văzut că există interes, mai mulţi părinţi au început să facă donaţii. Aşa au apărut cabinetul de religie şi un sistem performant de avertizare a elevilor în caz de cutremur. Pe pereţii cabinetului de religie sunt pictate „Naşterea Domnului” sau „Răstignirea lui Iisus”.

cladire-moderna-religie4.jpg

Laboratorul de informatică este unul dintre cele mai iubite de copii
Foto: Florin Şuler

„Părinţii au decis să facă cu mâinile lor un spaţiu special pentru ora de religie, în singurul loc liber din şcoală. Au zugrăvit, au adus mobilier, cărţi şi planşe cu subiect religios”, ne povesteşte Julieta Mihăilescu, profesoară de Română şi Religie.

 
 
Loading...