Parcarea de la Străulești se deschide luna viitoare, dar astăzi, 24 octombrie, autoritățile recepționeză lucrarea. Are 650 de locuri disponibile și va costa 1 leu pe oră ca să-ți lași mașina peste zi.


O parcare la intrarea în București care are conexiune cu metroul și rețeaua de autobuze și tramvaie. Este singura de acest fel din oraș și se va deschide începând de luna viitoare la Străulești, în vecinatatea Lacului Străuleşti.

parcare-straulesti-exterior.jpg

Așa arată parcarea pe exterior
Așa arată parcarea pe exterior
Parcarea de multimodală, de tip Park&Ride, este recepționată astăzi, potrivit surselor Metrorex. Atât terminalul cât şi staţia de metrou vor ajuta la fluidizarea transportului de suprafaţă preluat din localităţile învecinate precum Mogoşoaia sau Buftea, spun reprezentanţii companiei.

În parcarea de la Străulești încap 650 de mașini

„Terminalul este amplasat peste galeria de metrou ce face legătura dintre staţia Străuleşti şi Depoul Străuleşti. Acesta, cu o suprafața de 38.869 mp şi un regim de înălțime parcare şi trei etaje, are în alcătuirea sa un parcaj pentru 650 de autovehicule, sală de aşteptare pentru călătorii transportului public orăşenesc şi interurban”, anunţă reprezentanții Metrorex.

Totodată, terminalul este dotat cu lifturi de acces în parcajul suprateran şi va avea acces direct către staţia de metrou prin intermediul unei galerii subterane.

Autoritățile vor abonament pentru parcarea de la Străulești

Ora de parcare va costa 1 leu, iar autoritățile speră ca cei care locuiesc în zonele limitrofe, dar lucrează în Capitală să-și lase mașina aici peste zi și să-și continue drumul cu transportul în comun. Un calcul simplu arată, însă, că ar fi costisitor.

Un salariat care lucrează opt ore pe zi și mai pierde pe drum încă o oră cu metroul, ar fi nevoit să scoată din buzunar în jur de 9 lei/zi. La 22 de zile lucrătoare ar însemna 198 de lei. Astfel că cei de la Metrorex se gândesc să introducă un abonament.

locuri-de-parcare-straulesti.jpg

Sunt 650 de locuri de parcare
Sunt 650 de locuri de parcare, marcate și supravegheate
”Nu vrem să facem venituri spectaculoase din exploatarea parcării, întrucât nu acesta este scopul nostru, ci să decongestionăm circulaţia. Avem în vedere şi un abonament. De asemenea, ne gândim la implementarea unui sistem de reducere pentru cei care folosesc metroul, practic vor putea scana biletul pentru metrou şi vor putea obţine o reducere. Vom investi separat nişte bani în acest sens, dar nu costă mult”, a anunțat Dumitru Sodolescu, directorul general al Metrorex.

Depoul şi Terminalul multimodal Străuleşti au costat 160 de milioane de lei, fără TVA, și sunt finanţate din bugetul de stat. Staţia de metrou Lac Străuleşti se află pe Magistrala 4, inaugurată pe 31 martie 2017.

terminal-multimodal-statie-de-metrou-straulesti.jpg

Terminalul multimodal de la Străulești este conectat direct cu stația de metrou
Terminalul multimodal de la Străulești este conectat direct cu stația de metrou

 

Loading...