Atenţie, controlorii RATB şi-au luat "bodyguarzi"!

Ultima actualizare:

    Călătorii prinşi fără  bilet au fost daţi jos  în staţii şi amendaţi
Călătorii prinşi fără bilet au fost daţi jos în staţii şi amendaţi

Controlorii s-au săturat să fie agresaţi şi luaţi peste picior atunci când cer biletul la control. Astfel că şefii RATB au făcut în aşa fel încât angajaţii lor să fie protejaţi. Joi (18 februarie) a fost prima zi în care razia în autobuze a fost făcută alături de poliţişti locali.

Era ora 6.00 când o echipă formată din patru controlori şi doi poliţişti locali a urcat în primul autobuz, cel de pe linia 102. Năuci, călătorii n-au înţeles în primul moment ce li s-a pregătit. ”Cardul la control”, au început să ceară, în stânga şi-n dreapta, bărbaţii îmbrăcaţi în negru şi cu legitimaţiile la gât. Nimeni n-a vociferat. Persoanele care erau în regulă au prezentat cardul validat, iar celelalte au recunoscut că nu au aşa ceva şi au acceptat spăşite să coboare ca să fie amendate. Scandalul iscat de obicei nu a existat, pentru că toţi controlorii au fost însoţiţi ieri de câte doi poliţişti locali.

300 de amendaţi în 3 ore 

”Cei care circulă fraudulos devin agresivi atunci când sunt verificaţi, sau sar din autobuz. Acum, toţi s-au supus controlului şi au prezentat actele pentru a fi sacţionaţi. În doar trei ore, în intervalul 6.00- 9.00, au fost amendaţi peste 300 de călători care au prostul obicei să circule fraudulos”, a declarat, pentru Click!,

Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB. Amenda este de 50 de lei, însă, o călătorie costă doar 1,3 lei şi poate fi încărcată  pe un card special pe care-l luaţi de la ghişeele din staţii. Cel nominal este gratuit, iar cel nenominal, care este transmisibil, costă 3,7 lei. Cumpărarea de călătorii se poate face atât online, pe site-ul RATB, cât şi de la vânzătorii Regiei. Raziile au avut loc pe liniile autobuzelor care trec prin zona Bucur-Obor, Republica şi Vitan. „Acţiunile comune vor continua şi în zilele ce urmează, prin sondaj”, avertizează Tobescu.

În prezent, RATB are 1.300 de autobuze şi tramvaie şi 270 de controlori.  

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net