Se anunţă veşti bune pentru cei care vor să vândă o locuinţă. În octombrie, preţurile au crescut cu 3% faţă de luna trecută. Iată cât mai costă un apartament în Bucureşti, potrivit unei analize imobiliare.net.


Semnalul puternic dat de BNR pentru încurajarea creditării în lei, prin scăderea rezervelor minime obligatorii, a făcut ca pe piaţa monetară să se manifeste o infuzie de lichidităţi, pe care băncile acum le folosesc pentru acordarea de credite. Efectul imediat al măsurilor BNR de încurajare a creditării a fost de scădere a ROBOR sub nivelul de 2% pe an, ceea ce se traduce prin dobânzi mai mici la creditele imobiliare în lei şi la o cerere crescută pentru acestea din partea populaţiei.

2014 a fost un an în care piaţa imobiliară s-a stabilizat. Doar preţul mediu al garsonierelor a scăzut foarte puţin, cel al apartamentelor înregistrând creşteri de 3%. Astfel, o garsonieră se vinde acum cu 34.756 euro, 2 camere cu 53.361 euro, 3 camere cu 76.613 euro, iar 4 camere cu 107.167 euro.

grafic1.jpg

Preţul apartamentelor din septembrie şi octombrie, în Capitală. Sursa Imobiliare.net
Preţul apartamentelor din septembrie şi octombrie, în Capitală. Sursa Imobiliare.net

Preţurile sunt totuşi mai mici faţă de cele din octombrie 2013, atunci când un apartament de 2 camere ajungea la 56.268 euro, iar unul de 3 camere la 79.000 euro.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: