După un weekend cu temperaturi de vară în București, urmează trei zile reci, cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Meteorologii avertizează că vremea se va schimba considerabil începând de duminică după-amiază.


UPDATE Reprezentanții ISU București-Ilfov sfătuiesc populația să evite activitățile în aer liber în următoarea perioadă. „Ca urmare a prognozei emise de ANM, vă recomandăm următoarele:
- Întrerupeți activitățile în aer liber;

- Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
- Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;
- Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate” - se arată într-un mesaj postat pe Facebook de ISU București Ilfov.

În următoarele trei zile, în Capitală vor fi ploi torențiale, vijelii, fulgere și grindină, avertizează Administrația Națională de Meteorologie în prognoza specială pentru București.
Din după-amiaza zilei de duminică 5 mai și până în dimineața zilei de 8 mai, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantități de apă însemnate, 15…25 l/mp și izolat posibil peste 30…35 l/mp. În zilele de duminică (5 mai) și de luni (6 mai) temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, iar luni dimineața se vor înregistra 12…13 grade.
Vremea se va răci începând de marți, astfel încât dimineața se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11...13 grade, iar miercuri dimineața 6…7 grade.

 
 
Loading...