Aveți grijă cu animalele de companie! Începe deratizarea în București, iar parcurile vor fi pline de cutii cu otravă

Ultima actualizare:

    În marile parcuri vor fi amplasate cutii negre pline cu otravăFoto: m.cugetliber.ro
În marile parcuri vor fi amplasate cutii negre pline cu otravăFoto: m.cugetliber.ro

În București se face deratizare. Autoritățile au început cu subsolurile blocurilor, iar de săptămâna care vine vor ajunge în parcuri și în spațiile verzi dintre imobile, unde colcăie șobolanii. Dar, aveți grijă cu animalele de companie, pentru că vor fi puse capcane, cutii negre, cu otravă!

Șobolanii colcăie în subsoluri, pe străzile și în parcurile din Capitală, astfel că, după o pauză de șase luni, a fost reluată deratizarea.

Se face deratizare în subsolurile blocurilor

Lupta cu rozătoarele a pornit de la blocuri, unde au fost puse cutii cu otravă. Acestea au o intrare îngustă, pentru ca pisicile să nu poată avea acces.

Iar operațiunea de deratizare va continua zilele următoare și pe spațiile verzi. Doar că aici vor fi amplasate niște cutii negre. 


    Așa arată cutiile negre, capcane pentru rozătoare
Așa arată cutiile negre, capcane pentru rozătoare

Sunt de fapt niște capcane pentru rozătoare, cu niște tije, pe care se pun plicurile cu otravă. Șoarecii, șobolanii le pot mușca, dar nu le pot scoate de acolo, spun cei de la Ecoigienizare, cei plătiți să scape orașul de dăunători.

Aveți grijă, însă, atunci când ieșiți cu câinii la plimbare! Nu-i lăsați se apropie de capcane, pentru a nu împrăștia otrava.

Și stați, cu ochii, de asemenea pe copii! În caz că vedeți cutii vandalizate, pliculețe albe împrăștiate, anunțați Poliția Locală a Municipiului București, la numărul de telefon: 021/539.1400.

În anii trecuți,  din cele 16.000 de cutii cu granule cu otravă care au fost amplasate în parcurile din Capitală, 30 au fost vandalizate în parcurile Regele Mihai (fost Herăstrău), Cişmigiu, Kiseleff, Regina Maria şi Crângaşi.

Au fost făcute tratamente împotriva căpușelor și țânțarilor

De luna aceasta a început și dezinsecția. Tratamentele împotriva ţânţarilor şi căpuşelor au avut loc în tot Bucureştiul, începând de la periferie spre centru. Tratamente s-au făcut în fiecare seară, începând cu ora 21.00, şi au durat şapte zile, de către 12 echipe care au lucrat simultan.

Citește și:

Operaţiuni de dezinsecţie şi deratizare în Capitală. Vor dura șapte zile

Dezolant! Herăstrăul, cel mai mare parc din București, lăsat în paragină

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net