Avocatul Alin Stoica, președintele PLUS sector 6, noul prefect al Capitalei

Ultima actualizare:

    Avocatul Alin Stoica așteaptă semnătura premierului Florin Câțu pentru a deveni prefectul Capitalei
Avocatul Alin Stoica așteaptă semnătura premierului Florin Câțu pentru a deveni prefectul Capitalei

USR-PLUS Bucureşti a anunțat în sfârșit numele noului prefect de București. El este avocatul Alin Stoica, preşedinte al filialei PLUS Sector 6 și mai are nevoie de semnătura premierului Florin Câțu pentru a ocupa funcţia de prefect al Capitalei, poziţie deţinută în prezent de către Traian Berbeceanu de la PNL.

După negocierile dintre USR și PLUS, funcția de prefect al Capitalei a revenit celei de a doua formațiuni politice. Deși Dacian Cioloș a dorit ca actualul prefect Traian Berbeceanu să rămână în funcție, aripa dură din partid a reușit să îl convingă să pună un reprezentant al PLUS. Motivele din spatele ușilor închise au fost dezvăluite de surse din partidul lui Dacian Cioloș: PLUS nu are nici o funcție importantă în București și în plus trebuie un cenzor de încredere față de Nicușor Dan, aflat în război cu liderul PLUS București, Vlad Voiculescu.

Cine este noul prefect al Capitalei

Conform unui comunicat al USR-PLUS preluat de news.ro, preşedintele PLUS Sector 6 Alin Stoica este de profesie avocat (absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti) şi are experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora. Pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic şi Social – Comisia pentru relaţii de muncă, politică salarială, incluziune socială şi sănătate. În acelaşi timp, de peste cinci ani, reprezintă organizaţii patronale la nivel de industrie şi la nivel naţional în unele dintre discuţiile privind elaborarea de acte normative, atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul Parlamentului. Printre actele normative la modificarea sau elaborarea cărora care a participat se numără şi: - Codul Muncii; - Legea Dialogului Social; - Legea privind telemuncă; - Legea privind ucenicia; - Ordonanţa de urgenţă privind munca cu timp redus (kurzarbeit).

Declarația  noului prefect al Capitalei, avocatul Alin Stoica

”Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, a declarat Alin Stoica, potrivit comunicatului de presă al USR-PLUS. 

Citiți și

Prefectul Traian Berbeceanu admite că este luată în calcul carantinarea anumitor zone din București

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, testat pozitiv pentru coronavirus

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net