Azi e Ziua Saxofonului! Vezi cum e sărbătorită

Ultima actualizare:

    De Ziua Saxofonului, oamenii din toată lumea participă la concerte de muzică jazzfoto: Hepta
De Ziua Saxofonului, oamenii din toată lumea participă la concerte de muzică jazzfoto: Hepta

În fiecare an, la 6 noiembrie, oamenii din toată lumea sărbătoresc Ziua Internațională a Saxofonului. Cu această ocazie sunt organizate numeroase evenimente cu tematică jazz, atât în România, cât și în alte țări ale lumii.

Vineri, românii pot participa la un eveniment special dedicat acestei zile, „Zece povești și un saxofon” - Concert Eveniment de Jazz de Ziua Saxofonului. Începând cu ora 20.30, la Teatrul Elisabeta din Capitală, Anca Sigartău (voce), Marius Gilea (saxofon), Călin Grigoriu (chitară), Norbert Tobias (tobe) și Vladi Sateanu (bass) vor întreține atmosfera pe ritmuri și tonalități de blues. Potrivit teatrulelisabeta.ro, acestea vor fi completate de interpretările teatrale, dramatice și umoristice ale Ancăi Sigartău și ale lui Marius Gilea.

Iubitorii muzicii jazz, dar și cei ai teatrului de calitate vor putea asista la spectacol în schimbul unui bilet în valoare de 35 de lei.

Povestea Zilei Saxofonului

Ziua Internațională a Saxofonului este sărbătorită la data de 6 noiembrie, data nașterii lui Adolphe Sax, inventatorul instrumentului muzical. Adolphe a fost și muzician, și înainte de a inventa saxofonului, el a cântat la flaut și clarinet. Anul acesta este aniversarea de 201 ani a artistului, care a decedat la vârsta de 79 de ani. Potrivit daysoftheyear.com, acesta și-a dorit să creeze un instrument puternic și vocal de suflat, dar unul care să se poată adapta pe orice linie sonoră. În fiecare an, Ziua Saxofonului este sărbătorită prin concerte de de jazz și blues în toată lumea.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net