Șoferița care a ucis două fete era băută la volan. Consumase o cantitate mare de alcool

Ultima actualizare:

    Șoferița a trecut cu mașina peste cele două copile aflate pe trotuar
Șoferița a trecut cu mașina peste cele două copile aflate pe trotuar

Șoferița care a ucis două fete pe trotuar a refuzat să sufle în etilotest. Marcela Leonte a spus că are probleme cu plămânii, astfel că i s-au recoltat probe de sânge. Rezultatele de la INML ar trebui să sosească în cursul zilei de astăzi, 1 martie.

UPPDATE, ora 12.30

A sosit rezultatul de la INML, iar surse judiciare spun că femeia avea în sânge, la trei ore după accident, 0,67 la mie. Potrivit polițiștilor rutieri, asta înseamnă că la momentul producerii accidentului aloolemia în sânge era de 1,07 g/l . ”Pe oră se elimină în jur de 15-20%, au precizat pentru Click! oamenii legii.

Tot aceștia ne-au explicat și ce înseamnă mai exact această alcoolemie. Ca să ajungă aici, șoferița a consumat peste un litru un de vin, doi de bere sau 300 ml de whisky.

Fapta este considerată infracțiune, dacă depășește nivelul de 0,80 g la mie, în sânge, și i se va deschide dosar penal pentru ucidere din culpă, cu circumstanțe agravante, fiind două victime. Astfel că riscă să stea după gratii până la 10 ani și jumătate. 

Sâmbătă, 27 februarie, în Capitală, a avut loc o tragedie fără margini. O șoferință, de 57 de ani, a ucis două fete care se aflau pe trotuar: una de 7 ani, iar cealaltă de 21 de ani.

S-a petrecut pe o stradă din cartierul Andronache, în timp ce copilele stăteau de vorbă cu alți tineri. Femeia a venit tare și a intrat în plin în ele, doborând chiar și stâlpul de electricitate. Le-a spus polițiștilor că nu conducea prea des mașina familiei și că a încurcat pedala de frână cu accelarația.

În mod normal, aceasta ar fi trebuit să oprească și să vireze fie la stânga, fie la dreapta. Tot Marcela Leonte le-a precizat oamenilor legii că venea de la soaca ei și că soțul băuse. Dar, s-a vehiculat și că ea ar fi fost sub influența alcoolului.

Astăzi, 1 martie, polițiștii vor afla exact dacă băuse sau nu, pentru că urmează să ajungă rezultatele medico-legale.

Marcela este cercetată în stare de libertate și i s-a eliberat dovadă cu care poate conduce în continuare. Tot astăzi, vor continua audierile în cazul său. 

Citește și: 

De ce nu a fost luată nicio măsură împotriva șoferiței care a omorât două fete: «A fost bătută. Era și în stare de șoc»

Şoferiţa care a ucis fetiţele aflate pe trotuar a spus că a încurcat pedalele mașinii. A fost lăsată să plece acasă

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net