Blocul care a ars nu avea autorizaţie de construcție. Ce măsuri a luat primăria

Ultima actualizare:

    Pompierii au avut o misune grea de îndeplinit noaptea trecutăfoto: ISU Bucureşti-Ilfov
Pompierii au avut o misune grea de îndeplinit noaptea trecutăfoto: ISU Bucureşti-Ilfov

Locatarii blocului din Capitală cuprins de flăcări în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce focul s-a extins de la o casă din vecinătate, susţin că imobilul a fost construit fără autorizaţie. Proprietarii nu au acte pentru locuinţe, motiv pentru care nu au putut face nici asigurări. Oamenii mai reclamă faptul că proprietarii nu au acte pentru locuinţe, motiv pentru care nu au putut face nici asigurări.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă transmite că nu a fost identificată vreo solicitare pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu. Primăria sectorului 5 anunţă că va acorda un ajutor de 3.000 de lei pe membru de familie pentru locatarii blocului, obiecte de primă necesitate, uniforme şi rechizite. De asemenea, precizează că aspectele juridice ale situaţiei locative a oamenilor, care reclamă că nu au acte de proprietate pentru apartamente, fac obiectul unui dosar penal. Locatarii au putut reveni în locuinţe pentru a-şi lua diferite obiecte, urmând să fie cazaţi în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”. Nouă persoane au primit îngrijiri medicale în urma incendiului, două ajungând la spital.

"Faţă de situaţia locuitorilor din blocul de pe strada Iordache Năstase nr. 14, imobil distrus de un incendiu violent în dimineaţa zilei de 8 septembrie a.c., Primarul Daniel Florea a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 5 şi a decis adoptarea de îndată a următoarelor măsuri: relocarea imediată a tuturor persoanelor afectate şi cazarea acestora în incinta căminului Liceului „Dumitru Moţoc”, aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5; asigurarea a trei mese/zi, la cantina Colegiului „Viilor”, aflat în administrarea Autorităţii Locale Sector 5;  asigurarea, de către S.A. Economat S.R.L, societate deţinută de Autoritatea Locală Sector 5, a produselor alimentare şi de igienă de strictă necesitate", anunţă Primăria.

persoanele afectate de incendiu vor primi ajutor de urgenţă de la Bugetul Local al Sectorului 5 în cuantum de 3.000 de lei/membru de familie. Familiiile afectate vor beneficia de ajutoare la plata chiriei pentru o perioadă de până la 3 ani, asigurarea pazei bunurilor prin aportul Poliţiei Locale Sector 5.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net