Brancardierul de la „Victor Babeș”, care a deconectat accidental o pacientă de la aparate, a fost arestat

Ultima actualizare:

    Brancardierul a fost arestat și riscă să fie condamnat pentru ucidere din culpăSursă foto: Gettyimages
Brancardierul a fost arestat și riscă să fie condamnat pentru ucidere din culpăSursă foto: Gettyimages

Brancardierul de la spitalul Victor Babeș din București, care ar fi detubat din greșeală joi seară o pacientă de la ATI, care a decedat ulterior, a fost reținut pentru 24 de ore și i s-a deschis dosar penal, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Acesta urmează să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Un incident incredibil a avut loc joi, pe secția ATI de la Spitalul “Victor Babeș” din Capitală. O pacientă a murit, după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier. Poliţiştii şi procurorii au demarat o anchetă, iar vineri bărbatul a fost arestat. 

”În data de 10.12.2020, ora 15:30, după ce una dintre cele două paciente dintr-un salon al Secției de Terapie Intensivă a fost declarată decedată, pentru ridicarea cadavrului din salon și depunerea acestuia la morgă au fost solicitați mai mulți brancardieri, între care și inculpatul, precum și o infirmieră. Inculpatul s-a echipat cu costumul de protecție, a intrat în salonul respectiv fără a-i mai aștepta pe ceilalți și, confundând cele două paciente, și-a depășit atribuțiile de serviciu și a scos sonda de intubare de la pacienta în viață, aceasta decedând la scurt timp, în pofida manevrelor de resuscitare aplicate de medicii care fuseseră alertați.”, se arată în comunicatul Parchetului.

Brancardierul de 58 de ani care a detubat-o accidental pe femeia de 65 de ani, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, a fost reținut de polițiști în seara de vineri și urmează să fie prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Spitalul admite că în după-amiaza zilei de joi, 10 decembrie, în cadrul compartimentului de Terapie Intensivă "a avut loc un incident regretabil, soldat cu decesul unei paciente COVID-19, în vârstă de 65 de ani, internată în cadrul compartimentului începând din data de 25 noiembrie 2020".

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net