Brigada Rutieră poate ridica mașinile din 2017. Iată de ce nu a făcut-o!

Ultima actualizare:

    Polițiștii locali sunt cei care participă la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, în București
Polițiștii locali sunt cei care participă la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, în București

”Nu sunt parcări, dar ridică mașini!” Asta o spun în cor mai toți șoferii din București, atunci când aduci vorba despre subiect. La fel au gândit, probabil, și polițiștii de la Brigada Rutieră, care au considerat că nu este cazul să-i taxeze atât de aspru pe conductorii auto. Rutiera poate încă din 2017 să acționeze în acest sens, dar nu a făcut-o.

Autoturismele parcate neregulamentar reprezintă o nouă problemă a Primăriei Capitalei. Prin votul dat de Consiliul General, s-a decis că ”hingherii” de mașini trebuie să reapară pe străzile orașului.

Angajații Companiei Municipale Managementul Transportului București le ridică, din 26 august, în timp ce polițiștii locali întocmesc procesul verbal de constatare, filmează și fotografiază autoturismul lăsat pe trecerea de pietoni sau în fața unei instituții publice.

S-a modificat legea ca să poată ridica mașinile polițiștii locali

Pentru ca localii să poată da amenzi acoperiți de lege, a fost nevoie să se modifice un paragraf din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, care spune acum că se poate ridica vehiculul și în prezența polițistului local.

Mai mult, a fost necesar un proiect de hotărâre care să treacă prin Consiliul General al Municipiului București. Click! a aflat că oamenii legii de la Brigada Rutieră ar fi putut încă din 2017 să recurgă la acestă măsură împotriva șoferilor, însă nu au dorit.

Surse din Poliție:”Nu am considerat necesar ca Brigada Rutieră să ridice mașini”

”Nu am considerat necesar și, în plus, nu ne-a solicitat nimeni sprijinul. Brigada Rutieră are alt scop pe stradă: reducerea numărului accidentelor”, ne-au spus surse din cadrul Poliției Române.

Ieri, 26 august, a fost prima zi în care ”hingherii”, alături de polițiștii locali, au plecat la ”vânătoare” de mașini. Îbn două zile, ieri și astăzi, au ridicat 14 autoturisme și au dat 15 amenzi. Șoferii apucaseră să revină imediat ce mașina le-a fost urcată pe platformă.

Citește și:

https://www.click.ro/news/bucuresti/scandal-pe-ridicarea-autoturismelor-capitala-politistii-locali-nu-au-voie-sa-ridice

https://www.click.ro/news/social/ti-au-ridicat-masina-uite-cum-o-recuperezi

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net