Bucharest Pride 2021 va avea loc sâmbătă, 14 august, pe Calea Victoriei. Reacția celor de la Noua Dreaptă

Ultima actualizare:

    „Bucharest Pride” 2021 va avea loc pe 14 august
„Bucharest Pride” 2021 va avea loc pe 14 august

Cei de la Primăria Capitalei i-au chemat la discuții pe reprezentanții Asociației Accept. Întâlnirea a avut loc astăzi, 9 august, de la ora 14.00, iar subiectul dezbătut a fost desfășurarea în condiții de legalitate a marșului Bucharest Pride 2021.

UPDATE 18.30 Comunitatea LGBT a avut câștig de cauză și va avea voie să organizeze Bucharest Pride pe Calea Victoriei, în data de 14 august.  Evenimentul se va desfășura între orele 17.00 și 20.00. 

Tot sâmbătă, pe 14 august, va avea loc și Marșul Normalității, organizat de Noua Dreaptă. Cei de la Noua Dreaptă vor parcurge distanța dintre Piața Victoriei până la Patriarhie de la ora 11.00 până la ora 14.00. Potrivit declarațiilor făcute de reprezentanții organizației, aceasta va protesta împotriva paradei LGBT pe care o consideră "o manifestare cu carater obscen și provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor și adopțiilor homosexuale".

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a invitat reprezentanții Asociației Accept, la o nouă rundă de discuții.

Bucharest Pride 2021. Ceartă pe parada gay între Primaria Capitalei și Asociația Accept

Comisia a trimis în prealabil procesul-verbal prin care specifică motivele pentru care nu a putut fi avizată prima solicitare.

În locația unde se propune organizarea marșului, pe Calea Victoriei, are loc deja evenimentul ”Străzi deschise”.

”Acesta se derulează încă din luna mai și aduce un număr important de persoane, fiind deja o densitate mare de persoane, care poate genera tensiuni ce pot pune în pericol siguranța participanților. Comisia de avizare a propus organizatorilor modificarea traseului sau desfășurarea pe traseul dorit, dar în altă zi, însă aceștia au refuzat aceste variante”, explică autoritățile.

Asociația Accept vrea să aducă la parada gay 10.000 de participanți

În plus, cei de la Accept au cerut autorizație pentru 10.000 de participanți la parada gay, în condițiile în care măsurile trasate pe timp de pandemie permite maximum 500 la stfel de adunări.

”Primăria Municipiului București are toată deschiderea pentru a soluționa favorabil o eventuală solicitare care să se încadreze în termenii și condițiile prevăzute de lege”, transmis autoritățile locale.

Și cei de la Partidul Noua Dreaptă au ceut autorizație pentru marș și a fost aprobată, doar că reprezentații acestuia s-au încadrat în normele legale și nu perturbă evenimentul ”Străzi deschise”.

Primăria Capitalei a avizat autorizația marșului pentru Noua Dreaptă

”Solicitarea Partidului Noua Dreaptă, formulată cu multă vreme înaintea celei transmisă de Accept, îndeplinește dispozițiile legale referitoare la numărul maxim de participanți, respectiv 500 și, de asemenea, traseul pe care aceștia îl vor parcurge este Piața Victoriei- Piața Romană-Piața Universității- Piața Unirii, fără a se intersecta cu zona în care se desfășoară un alt eveniment, respectiv ”Străzi deschise”.

Parada gay va avea loc pe 14 august

Cel mai mare eveniment al comunității LGBT, care se ține anual, denumit marşul Bucharest Pride, se va desfăşura anul acesta sâmbătă, pe 14 august, și se dorește pe Calea Victoriei.

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net