Bucureştenii, chemaţi să spună STOP gunoaielor

Ultima actualizare:

    La groapa Iridex, deşeurile sunt depozitate în aer liber şi nu sunt acoperite
La groapa Iridex, deşeurile sunt depozitate în aer liber şi nu sunt acoperite

Campanie fără precedent a unei instituţii publice din Capitală. Primăria Sectorului 1 îi cheamă pe bucureşteni să semneze o petiţie pentru închiderea urgentă a nu mai puţin de 19 gropi de gunoi ilegale. Edilii arată că depozitarea necontrolată a deşeurilor pune în pericol sănătatea locuitorilor din nordul oraşului.

„Aer curat, bun de respirat” este campania derulată de edilii Sectorului 1, în parteneriat cu Asociaţia de protecţia mediului Ecopolis. Prin intermediul ei, bucureştenii au şansa de a-şi exprima dezaprobarea faţă de depozitarea necontrolată a deşeurilor în cartierele din nordul oraşului. Petiţia, pe care o pot semna toţi cei care vor să trăiască într-un mediu mai curat, va fi depusă sub formă de plângere la Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. ANPM este singura instituţie care poate lua măsuri de închidere a gropilor de gunoi ilegale, devenite adevărate focare de boli şi poluare.


    Drumul de acces spre groapa de gunoi autorizată e plin de deşeuri
Drumul de acces spre groapa de gunoi autorizată e plin de deşeuri

Edilii au identificat nu mai puţin de 19 locuri în care deşeurile sunt aruncate ori depozitate la întâmplare. Cea mai mare nemulţumire a locuitorilor din sector este legată de îngăduinţa manifestată de autorităţile de mediu faţă de o companie care gestionează groapa de gunoi Iridex. Iniţiatorii petiţiei cer retragerea autorizaţiei de mediu pentru acest loc de depozitare a deşeurilor.


    Gunoiul e depozitat pe sol şi expus la soare
Gunoiul e depozitat pe sol şi expus la soare

„Gunoiul nu este acoperit cu 50 cm de pământ, zeama urât mirositoare se strânge în bălţi prin care trec maşinile de gunoi care ajung mai apoi la noi acasă, valorile de hidrogen sulfurat din aer sunt de şapte ori mai mari faţă de limita admisă, iar depozitul de gunoi se întinde pe 7.000 de metri pătraţi, în loc de 2.500 de metri pătraţi, cât prevăd normele tehnice ale autorizaţiei”, spun edilii Sectorului 1. La jumătatea acestui an, bucureştenii din cartierele Militari, Drumul Taberei, Pajura, Bucureştii Noi şi Crângaşi, dar şi locuitorii din Chiajna şi Chitila, s-au plâns de mirosurile insuportabile degajate de groapa de gunoi.

Unde puteţi semna petiţia

Primăria Sectorului 1 a deschis mai multe puncte în care petiţia poate fi semnată de bucureşteni: Registratura Primăriei Sectorului 1, Bulevardul Banu Manta nr.9, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Sector 1, Piaţa Amzei nr.13, Direcţia de Stare Civilă Sectorul 1, Bulevardul Mareşal Averescu nr.17, Direcţia Generală de Taxe şi Impozite Locale Sectorul 1, Strada Piaţa Amzei nr. 13 şi Poliţia Locală Sector 1, Strada Prometeu nr. 26. Semnături se pot depune şi online, la adresa primariasector1.ro/sesizari-petitii-reclamatii.html.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net