În București, rata de infectare a urcat la 8,98 la mie. Ce restricții sunt în vigoare

Ultima actualizare:

    foto: Inquam Photos
foto: Inquam Photos

Creștere alarmantă a ratei de infectare cu noul coronavirus în București. Astfel, autoritățile au anunțat duminică, 3 octombrie, o incidență de 8,98 la mia de locuitori. Luni, rata de infectare în Capitală era de numai 4,95 la mie.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în ședință extraordinară, a luat sâmbătă o serie de măsuri care au intrat în vigoare începând cu 3 octombrie, ora 00:00.

  • În spațiile publice: piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Citește și:

VIDEO Protest în Capitală împotriva certificatului verde. Peste 10.000 de persoane în Piața Victoriei: ”Avem imunitate, fără paşapoarte”

RO Vaccinare, despre protestul anti-restricții: "Un român a murit de Covid la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore"

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net