Nici dacă le măsurau nu le-ar fi ieșit atât de bine. Cele mai îndrăznețe soții de președinți s-au întâlnit la București joi, 24 august, în cadrul vizitei-fulger a lui Emmanuel Macron, și au făcut concurs de minijupe.


Brigitte Macron (64 de ani) și Carmen Iohannis (56 de ani) nu s-au dezmințit la prima întâlnire pe pământ românesc dintre cele două familii prezidențiale. Amândouă profesoare, amândouă suple, cu picioare frumoase și perfect tonifiate, amândouă lipsite de complexe când vine vorba de lungimea fustei. Cele două au purtat ținute îndrăznețe, cu rochii mult deasupra genunchilor, lăsând la o parte protocoalele și promovând ideea că frumusețea trebuie afișată și nu ascunsă, indiferent de vârstă sau de context.

Carmen Iohannis a întâmpinat-o pe prima doamnă a Franței într-o rochie bleu cu umerii semigoi, talia marcată și partea de jos plisată, creată de Edi Lăslean. ”I-am făcut o rochie bleu ciel din brocart de mătase, un model modern, potrivit pentru întâlnirea de la Cotroceni, care-i conferă doamnei Carmen Iohannis eleganță și rafinament”, a declarat pentru Click! designerul Eli Lăslean. Doamna Iohannis și-a accesorizat ținuta cu o geantă plic și pantofi albi.

foto_afp_2.jpg

iohannis, macron
Carmen și Klaus Iohannis i-au întâmpinat pe Brigitte și pe Emmanuel Macron
foto: AFP

 

De cealaltă parte, Brigitte Macron a ales o ținută în întregime neagră, după ce, cu o zi în urmă, prima doamnă a Franței se îmbrăcase toată în roșu pentru vizita oficială în Austria. Adeptă a stilului rock glam, fosta profesoară de teatru a ales o rochie neagră, mini, fără mâneci, pe corp, și o jachetă cu fermoar până-n talie. ”Venind din Franța, țara care ne-a dat-o pe Coco Chanel, Brigitte Macron este foarte apreciată pentru curajul de a purta fustele deasupra genunchilor”, a declarat Eli Lăslean. La această ținută, prima doamnă a Franței a adăugat o geantă de la brandul ei preferat, Louis Vuitton, în valoare de peste 4.000 de euro, și pantofi stiletto negri, tot Louis Vuitton, din piele întoarsă de capră, în valoare de aproape 700 de euro.

000_rs8xb.jpg

brigitte macron, carmen iohannis
Brigitte Macron și Carmen Iohannis
foto: AFP

 

Cele două prime doamne au făcut istorie cu ținutele lor îndrăznețe, provocând numeroase critici, dar și multe reacții admirative. Cert este că niciuna nu și-a trădat stilul, indiferent de recomandările binevoitorilor.   

Carmen Iohannis, răzbunată de soția președintelui Franței pentru această rochie

carmen-iohannis.jpg

carmen iohannis
Carmen Iohannis a fost aspru criticată pentru această rochie
foto: captură

Brigitte Macron (63 de ani) nu a fost singura primă doamnă care a ales negrul pentru această întâlnire de la Bruxelles, dra rochia soției președintelui francez a fost, cu siguranță, cea mai scurtă.

poza_de_grup_nato.jpg


Brigitte Macron (stânga), alături de primele doamne aflate la summit-ul NATO de la Bruxelles
Foto: EPA

 

Adepta unui stil rock-glam, Brigitte Macron a ales o rochie mult deasupra genunchilor, cu mâneci scurte și o centură joasă, în zona coapselor, cu detalii metalice. Cum era vorba despre o întâlnire mai degrabă informală, în ciuda greutății evenimentului în desfășurare în capitala Belgiei, prea puțini au comentat lungimea excentrică a rochiei soției lui Emmanuel Macron.

h_53545633.jpg

emmanuel macron, brigitte macron
Fotografii nu au ezitat să exploateze lungimea problematică a rochiei lui Brigitte Macron
foto: EPA

 

Nouă însă imaginea ne-a amintit de o rochie la fel de scurtă, purtată ce-i drept într-o împrejurare mai oficială, de soția președintelui României. Carmen Iohannis, cu o siluetă la fel de trasă prin inel ca cea a soției lui Macron, și-a atras foarte multe critici după ce a apărut cu o rochie mult deasupra genunchilor la ceremonia de învestire a soțului ei, în decembrie 2014.

Pe sub paltonul gri, Carmen Iohannis a avut o rochie albă, cu imprimeu floral gri

carmen rochie
Carmen Iohannis a purtat o rochie considerată prea scurtă la ceremonia de învestire a lui Klaus Iohannis
foto: captură

 

„Ținuta ei a fost într-o cromatică potrivită cu fizionimia, dar complet nepotrivită cu evenimentul. Nici croiul nu a fost adaptat protocolului, fiind cu cel puțin două palme prea scurtă. La astfel de evenimente, la protocolul de gradul zero, lungimea rochiei trebuie să fie peste genunchi, astfel încât să nu-i lase la vedere”, a comentat la vremea respectivă Adina Buzatu pentru Click!

Dacă e să ne luăm după regula enunțată de Adina Buzatu, nici Brigitte Macron n-a prea respectat protocolul la învestirea soțului ei. Fosta profesoară de teatru a ales pentru ceremonia de la Palatul Elysée un deux-pièces bleu cu fusta chiar deasupra genunchilor.

gettyimages-682894880.jpg

emmanuel macron, brigitte macron
Nici Brigitte Macron nu și-a acoperit genunchii la ceremonia de învestire a lui Emmanuel Macron
foto: Getty Images
Loading...