Care sunt cartierele din București care vor avea cele mai mari probleme la iarnă cu apa caldă și căldura

Ultima actualizare:

    foto: arhivă Click!
foto: arhivă Click!

Cele mai vulnerabile zone din București în ceea ce privește furnizarea apei calde și căldurii sunt capetele de rețea, respectiv cartierele Aviației, Tei, Colentina, Fundeni, a declarat pentru HotNews.ro directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu.

În aceste zone, agentul termic vine de la CET Sud, iar până ajunge la destinație, din cauza distanței lungi și a avariilor, are o temperatură mai scăzută. Situația s-ar fi putut îmbunătăți considerabil dacă în curtea fostului CET Titan s-ar fi amplasat o centrală provizorie, însă compania Termoenergetica abia a lansat licitația, iar cel mai devreme aceasta ar putea fi gata la primăvară. Nici lucrările de modenizare a rețelei nu au avansat.

”Noi facem demersurile necesare să nu fie afectat niciun cartier. Cele mai vulnerabile sunt capetele de coloană - Fundeni, Colentina, Aviației, Tei - fiindcă sunt la distanță mare de CET, sunt la capăt de coloană. Din CET, pe magistrală, pleacă agentul termic cu anumită presiune, țevile sunt ciuruite, se pierde foarte multă apă fierbinte din țevi pe drum, peste 2000 t/oră, și asta înseamnă că spre capătul magistralei ajunge presiune scăzută și temperatură mai scăzută. Și din acest motiv blocurile de acolo suferă în anumite momente”, a explicat Claudiu Crețu pentru HotNews.ro.

Soluția pe termen lung

”Problema poate fi rezolvată prin investiții consistente în rețea astfel încât pierderile să nu mai fie de mii de tone pe oră, ci din ce în ce mai mici. În felul acesta se poate crește presiunea în sistem și agentul termic poate ajunge în toate punctele termice și mai departe către toate blocurile”, a explicat Claudiu Crețu pentru sursa citată.

Soluția pe termen scurt

Pe termen scurt, problema poate fi rezolvată prin amplasarea unei centrale provizorii în curtea fostului CET Titan, adică niște cazane uriașe care să încălzească apa și să o încarce în rețea.

Citește articolul integral pe www.hotnews.ro

Citește și:

Locuitorii din Aviației vor avea apă caldă și căldură la iarnă. Cum a rezolvat problema Clotilde Armand

Cum îți încălzești locuința dacă nu ai căldură din cauza avariilor RADET. Metode rapide și ieftine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net