Cât costă golirea unui coș de gunoi în Capitală, cositul ierbii pe metru pătrat și schimbarea unei șipci rupte de la o bancă

Ultima actualizare:

    Cosirea gazonului în Capitală costă de patru ori mai mult decât prețul piețeiFoto: Inquam
Cosirea gazonului în Capitală costă de patru ori mai mult decât prețul piețeiFoto: Inquam

Prețuri mari pentru muncile orașului! Primarul Nicușor Dan a anunțat câți bani plătește Bucureștiul pentru a fi întreținute parcurile. Acesta a arătat cât costă golirea unui coș de gunoi în parcurile din Capitală, cositul ierbii pe metru pătrat și schimbarea unei șipci rupte de la o bancă.

Pentru prima dată un primar general a venit să le spună oamenilor ce tarife sunt încasate pentru întreținerea parcurilor.

Municipalitatea are un contract de delegare cu Compania Municipală Parcuri şi Grădini, care practică prețuri mai mari decât cel al pieţei.

Nicușor Dan: ”Cosirea gazonului costă de patru ori mai mult decât prețul pieței”

”Cosirea mecanică a gazonului - 1 leu pe metrul pătrat, când preţul pieţei este 23 de bani pe metrul pătrat, adică de patru ori mai mult. Golirea unui coş de gunoi costă 4 lei, iar demontarea şi montarea unei şipci rupte dintr-o bancă ajunge la 400 de lei. Lucrurile acestea nu puteau şi nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod. Mă voi ţine de promisiunea de închidere a companiilor şi de a merge către piaţă cu preţuri corecte”, a explicat Nicușor Dan.

Începe astuparea gropilor de pe străzile Capitalei

Acesta a mai spus că 20 de milioane de lei se vor duce anul acesta pentru reparaţia străzilor şi alte 17 milioane de lei pentru deratizare şi dezinsecţie.

”În ceea ce priveşte remedierea gropilor din carosabil, s-au alocat sume consistente pentru acest program - 20 de milioane de lei - şi, imediat ce vremea o va permite, vom acţiona. Începem să lucrăm cu echipele Administraţiei Străzilor, iar apoi vom organiza licitaţii pentru lucrări mai ample. În două luni estimăm că vor fi reparate toate arterele cu probleme din Capitală.  Încep, de asemenea, şi tratamentele de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie. S-au alocat 17 milioane de lei pentru acest program, utilajele sunt pregătite şi, în funcţie de condiţiile meteo, Compania Municipală Ecoigienizare va face tratamentele necesare, care vor fi mai dese - 14 treceri - până la remedierea problemelor. Totodată, după ce va fi cosită iarba din parcuri se va acţiona şi împotriva căpuşelor”, a promis edilul.

Nicușor Dan: ”Am preluat mandatul cu datorii de 3 miliarde de lei”

Nicușor Dan a arătat faptul că mandatul lui nu este unul obișnuit, din cauza faptului că a preluat datorii curente în valoare de 3 miliarde de lei.

Acestea trebuie stinse de urgență, astfel că s-a întârziat cu acţiuni foarte necesare pentru Capitală: dezinsecţie şi deratizare, reparaţia arterelor şi îngrijirea parcurilor.

”Pentru că nu aveam bani să plătim datoriile, am încercat să le eşalonăm şi am tăiat cheltuieli de la foarte multe capitole bugetare. Acum avem bani şi vom rezolva cât mai rapid aceste situaţii”, a cochis primarul.

Citește și: 

Veste bună! Încep tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor, în București. Cât costă deratizarea și dezinsecția

Amalia Năstase, scandalizată de dezastrul din Parcul Herăstrău: «Bălării, șobolani, țânțari căpușe». Tudor Chirilă a luat și el atitudine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net