Gramofon din ‘20, maşină de scris din ‘35, instrumente muzicale de acum 100 de ani, vederi din comunism. Un muzeu în toată regula, în care piesele sunt de vânzare!


La Palatul Vechiturilor găseşti obiecte de care nici habar nu aveai că ar fi existat vreodată. Au fost găsite prin poduri şi hambare, curăţate de rugină şi scoase la mezat. Vă tentează? Le vedeţi în magazin, dar negociaţi direct cu proprietarii! Asta pentru că un antreprenor din Bucureşti a găsi o soluţie inedită pentru magazinul său: închiriază rafturi pe care toată lumea îşi etalează ce găseşte inutil prin case.

palatul-vechiturilor2.jpg

La Palatul Vechiturilor găseşti şi nimicuri: păpuşi vechi şi carnete de membru al Partidului Comunist Român – 4 lei
Foto: Roberto Sălceanu

“E simplu. Omul vine, plăteşte o chirie în funcţie de spaţiul pe care îl ocupă produsul său şi aşteaptă să-l vândă. Nu luăm comisioane, nu ne interesează preţul pe care îl cere. Zilnic, ne trec pragul zeci de persoane. Sunt pensionari sărmani care îşi vând din case că nu le ajunge pensia, dar sunt şi colecţionari înrăiţi care vor să fie la curent cu tot ce mişcă în domeniu”, ne-a mărturisit Dan Georgescu (45 de ani), proprietarul magazinului.

palatul-vechiturilor3.jpg

Cântarul de alimentară, lampa, telefonul şi maşina de cusut, sunt piese apreciate de colecţionari. Maşina de cusut – 800 lei
Foto: Roberto Sălceanu

Oricine poate fi vânzător la palatulvechiturilor.ro. Fără să piardă vremea prin târguri, fără să se înjosească tocmind preţurile. Tot ce trebuie să facă este să achite chiria raftului: 6 lei/săptămână, pentru 10 cm lungime, 37 de cm adâncime. Pentru perioade şi suprafeţe mai mari, preţurile sunt discutabile.
 
 
Loading...