Ce spune Inspectoratul Școlar București despre ieșirea școlilor din Capitală din scenariul roșu

Ultima actualizare:

    Toți elevii din București au revenit la învățământul online
Toți elevii din București au revenit la învățământul online

Inspectorul şcolar general al municipiului Bucureşti (ISMB), Ionel Puşcaş, consideră că, având în vedere numărul ridicat al infectărilor cu noul coronavirus, "este clar pentru toată lumea" că începând de luni va fi votată prelungirea scenariului roşu pentru unităţile didactice din Capitală.

”Comunicarea pe marginea unei hotărâri cu privire la scenariul de funcționare a șxzhjnmbcolilor este atributul biroului de comunicare a comitetului pentru situații de urgență în subordinea căruia ne aflăm. Dar… în principiu noi (ISMB) suntem responsabili, dorim să protejăm elevii și familiile acestora, dorim să ne îngrijim de sănătatea fizică a populației și susținem, până la stabilizarea situației epidemiologice, rămânerea elevilor în siguranță acasă și funcționarea în online. În același timp, avem în vedere perfecționarea activităților de învățare în online, prin îndrumarea cadrelor didactice și prin proiectele derulate pentru susținerea învățării de acasă”, a transmis Ionel Pușcaș pe Facebook.

"Cu privire la întrebările despre modul în care o să ne desfăşurăm activitatea luni şi în zilele următoare… cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic şi la numărul actual al infecţiilor cu covid, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă o să voteze luni prelungirea funcţionării şcolilor în online”, a adăugat şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. 

Citește și:

Uite ce soluţii există pentru şcoala de acasă! Sfaturi pentru părinți

Capitala a intrat în scenriul roșu la 20 octombrie

De altfel, instituţia a transmis, vineri, că în urma discuţiilor cu oficialii Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei, s-a constatat că se menţine rata de infectare de peste 3 la o mie de locuitori în Bucureşti, iar în acest context ISMB a propus Prefecturii Municipiului Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, luni, 2 noiembrie.

De marți, 20 octombrie, Bucureștiul a intrat în scenariul roșu pentru 14 zile, iar asta a presupus închiderea tuturor unităților de învățământ și întoarcerea elevilor la cursurile online. 

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net