Ce spune Primăria Capitalei despre salariile și sporurile primite de angajați

Ultima actualizare:

    Șefii din Primăria Capitalei lucrează la birou, dar au sporuri de condiții vătămătoare
Șefii din Primăria Capitalei lucrează la birou, dar au sporuri de condiții vătămătoare

Salarii de lux și sporuri mari pentru condiții vătămătoare de lucru pentru angajații Primăriei Capitalei, care muncesc la birou. Sunt directori, consilieri ai edilului ori șefi de birouri. După ce informația dovedită cu documente a apărut în presă, instituția a venit cu precizări.

Sporurile pentru condiții vătămătare de lucru sunt traduse la Primăria Capitalei prin sporuri de computer și praf. Dacă un consilier are trecut pentru asta 1.100 lei pe ștatul de plată, iată că un director ajunge să primească 2.300 lei pe lună. Reprezentanții instituției se scuză și spun că salarizarea lor este calculată conform legislației în vigoare în domeniu pentru toți bugetarii.

”Primăria Capitalei informează că modul de calcul al salariilor acordate angajaților este cel prevăzut de legislația în vigoare în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice. Astfel, salariile s-au stabilit în urma consultării cu sindicatele și cu reprezentanții salariaților și au fost aprobate de CGMB (în conformitate cu prevederile Legii nr. 153/2017,  art.11). Totodată, la stabilirea salariilor pe fiecare funcție prevăzută de legea citată s-a avut în vedere salarizarea pe funcții din administrația locală, la nivel național. Datele sunt total transparente, fiind afișate pe site-ul PMB în zilele de 31 martie şi 30 septembrie ale fiecărui an, conform legii. Salariile publicate reprezintă salarii brute, ceea ce înseamnă că, în medie, 41,5% dintre cifrele publicate reprezintă contribuțiile către bugetul statului și bugetele asigurărilor sociale”, au transmis cei de la Primăria Generală. 

Spre exemplu, șeful de la Juridic este remunerat lunar cu 4.100 de euro, adică 18.000 de lei.

Sporul pentru condiții vătămătoare, din 2006

Aceștia adaugă că faptul că sporul pentru condiții vătămătoare se acordă începând din anul 2006 că beneficiază de el angajații din toate instituțiile statului din administrația publică centrala și locală, cu condiția îndeplinirii criteriilor legale în vigoare (evaluarea factorilor de risc și consecințele acestora asupra sănătății salariaților, certificate prin buletine de determinare și expertizare emise de către autoritățile abilitate).

https://www.click.ro/news/bucuresti/sporuri-de-computer-si-praf-primaria-capitalei-consilier-1100-lei-director-2300

”Așadar, pentru condiții vătămătoare se acordă salariaților sporul de 15% din salariul de bază, corespunzător cu timpul efectiv lucrat,  cu respectarea art. 11 alin. (4) și art. 25 alin. (1) din Legea nr. 153/2017, dacă își desfășoară activitatea în astfel de condiții, având la bază buletinele de determinare sau expertizare emise de către autoritățile abilitate în acest sens, conform legii (conform art. 23 din legea nr. 153/2017 cu modificările și completările ulterioare), menținut cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2018 (conform art. 34 alin. (2) din OUG 114/2018).

Ce spune primarul ales Nicușor Dan despre sporurile de la Primăria Capitalei

„Tot ce pot să fac și promit că fac este să verific că aceste sporuri sunt acordate cu respectul legii și dacă cumva ele nu sunt acordate cu respectul legii, nu o să mai fie acordate. Sporul de pericol pentru un șofer mi se pare nerezonabil. Încă nu am datele cu privire la amplasarea vreunei antene în interiorul Primăriei, dar chiar dacă ar exista o antenă în interiorul primăriei și ar exista niște norme care să impună acordarea unor sporuri pentru oamenii care stau în instituție, acest spor nu se aplică șoferului care circulă prin oraș, care trăiește în oraș, cum trăim fiecare dintre noi", a spus noul edil al Bucureștiului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net