Clotilde Armand le declară război celor care au spații neîngrijte. Terenurile virane, curățate de gunoaie pe banii proprietarilor

Ultima actualizare:

    Gunoaiele de pe terenurile virane private vor fi ridicate de autorități, dar pe cheltuiala proprietarilorFoto: Primăria Sectorului 1
Gunoaiele de pe terenurile virane private vor fi ridicate de autorități, dar pe cheltuiala proprietarilorFoto: Primăria Sectorului 1

Atenție dacă ai terenuri virate neîngrijite! Primăria Sectorului 1 va face curățenie, dar cheltuielile le vei plăti. În plus, vei fi amedat cu până la 2.000 de lei.

Primăria sectorului 1 va elimina depozitele ilegale de deșeuri de pe terenurile virane cu proprietar care pun în pericol sănătatea publică.

Operațiunile se vor realiza prin colaborări între Poliția Locală Sector 1, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale (DGITL) a Sectorului 1 și Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1.

Proprietarii terenurilor virane neîngrijite vor plăti lucrările de curățare 

Cheltuielile cu lucrările de salubrizare/igienizare/ îngrădire a terenurilor vor fi suportate de către proprietarii imobilelor.

Administrația locală a elaborat și pus în dezbatere publică până pe 14 iunie “Regulamentul privind procedura de salubrizare, igienizare și împrejmuire a terenurilor virane aflate pe raza administrativ-teritorială a sectorulului 1” (https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html). 

Potrivit acestui proiect de hotărâre, Poliția Locală va avea obligația ca, în 30 de zile de la data adoptării hotărârii, să constituie o comisie de identificare și inventariere a terenurilor virane neîngrijite, pentru -ai găsi pe deținătorilor acestora.

Este vorba despre terenurile virane neîngrijite care au devenit surse de deșeuri clandestine sau surse de alergie din cauza vegetației care se dezvoltă spontan și pe care le dețin cu titlu instituțiile publice, agenții economici, persoanele juridice și persoanele fizice.

DGITL Sector 1 va acorda polițiștilor locali sprijinul necesar în acțiunea de identificare a proprietarilor acestor terenuri. După identificarea lor, aceștia vor fi somați ca, în termen de 30 de zile calendaristice, să le curețe.

Proprietarii terenurilor virane neîngrijite riscă amenzi de până la 2.000 lei

Conform legislației în vigoare, proprietarii au obligația să asigure întreținerea, deratizarea, dezinsecția și salubrizarea terenurilor prin tunderea periodică în decursul unui an a vegetației și eliminarea deșeurilor aflate în incintă.

Totodată, trebuie să asigure curățenia la locurile de depozitare a materialelor de pe terenurile cu construcții nefinalizate și pe căile de acces și să ia măsuri pentru împrejmuirea terenurilor, pentru preîntâmpinarea depozitărilor ilegale de deșeuri municipale din partea unor persoane necunoscute. Nerespectarea acestor obligații constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500-1.500 lei pentru persoanele fizice și între 1.000-2.000 lei pentru persoanele juridice.

”În toate cazurile în care persoana notificată nu va permite accesul pe terenul supus lucrărilor de salubrizare/îngrădire, în vederea executării acestora, ADP va solicita autorizarea instanței judecătorești competente pe calea ordonanței președințiale”, au transmis cei de la Primăria Sectorului 1.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net