Clotilde Armand a câștigat Primăria sectorului 1, cu un avans de peste 1000 de voturi în fața social-democratului Dan Tudorache. Este vestea dimineții și vine în urma centralizării finale a voturilor, efectuate de către Autoritatea Electorală Permanentă.


Clotilde Armand a câștigat Primăria Sectorului 1, dar scandalul continuă

Avem în sfârşit rezultatul celei mai controversate competiţii electorale la alegerile locale din 2020: cea pentru sectorul 1 al Capitalei. Conform centralizării finale făcute de Autoritatea Electorală Permanentă, Clotilde Armand, candidata USR PLUS, a obținut 36.455 de voturi, cu circa 1.004 mai multe decât contracandidatul ei de la PSD, Dan Tudorache.

alegeri-locale-sector-1.jpg

Rezultate finale alegeri locale 2020 sectorul 1 București
Pe siteul rezultatevot.ro au fost afișate rezultatele finale ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria sectorului 1 din București. Câștigătoare este Clotilde Armand
Sursa foto: rezultatevot.ro

La Biroul Electoral al sectorului 1 a fost întocmit deja procesul verbal potrivit căruia Clotilde Armând a avut cu 1004 voturi în plus față de Dan Tudorache. Potrivit site-ului rezultatevot.ro, care prezintă în timp real rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie 2020, candidata Clotilde Armand (USR_PLUS) a primit 36.455 de voturi (40,95%), în timp ce primarul în funcție, reprezentantul PSD, Dan Tudorache, a primit 35.451 de voturi (39,82%).

BEC decide azi dacă se vor renumăra sau nu voturile

Scandalul de fraudă continuă însă, iar voturile ar putea fi numărate din nou, după ce PSD a cerut acest lucru, acuzând fraude. O decize în acest sens va fi luată de Biroul Electoral Central, iar asta se va întâmpla în cursul zilei de miercuri, 30 septembrie.Scandalul a pornit în momentul în care, Clotilde Armand a acuzat PSD de furt electoral declarând că Dan Tudorache ar fi încercat să falsifice rezultatul voturilor.  În urma acuzațiilor, poliția a deschis un dosar penal, iar cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul sectorului 1.

 

 
 
Loading...