Coronavirus România. Dezinfecţie după miezul nopţii, în parcurile şi locurile de joacă din Bucureşti

Ultima actualizare:

    În sectorul 2 au fost dezinfectate toate locurile de joacă pentru copiiFOTO: Click!
În sectorul 2 au fost dezinfectate toate locurile de joacă pentru copiiFOTO: Click!

Străzi, parcuri şi locuri de joacă spălate cu clor! Aceasta este una din ultimele măsuri luate de autorităţi în lupta împotriva „virusului ucigaş”. Spaţiile publice din Bucureşti sunt dezinfectate de fiecare sector în parte.

Operaţiuni de amploare în această perioadă, în aproape toate sectoarele Capitalei. În sectorul 2, toată noaptea autorităţile au dezinfectat cu substanţe pe bază de clor toate spaţiile publice. În parcuri, fiecare bancă, tobogan, leagăn, balansoar şi orice alt echipament de joacă au fost stropite cu clor.

Şi pasajele subterane din sectorul 2 au beneficiat de acelaşi tratament. Aici, pardoselile, scările, dar şi vitrinele magazinelor au fost spălate cu aceleaşi substanţe care luptă împotriva coronavirusului, produse avizate de Ministerul Sănătăţii.

Străzi spălate cu soluţii dezinfectante

Acţiuni de dezinfecţie – igienizare au loc şi în sectorul 6 al Capitalei. „În sectorul 6, spălarea carosabilului se efectuează cu soluţii dezinfectante. Consider extrem de important să acţionăm pentru sănătatea comunităţii pe toate planurile: de la dezinfectarea prin nebulizare a sălilor de clase, pieţelor, instituţiilor publice şi punctelor de asistenţă şi prim-ajutor, la spălarea străzilor cu apă de la reţea, tratată cu soluţii avizate, pe bază de clor activ şi biocid. (...) Curăţenia este esenţială, iar noi acţionăm constant, inclusiv prin dezinfectarea arterelor de circulaţie, a celor pietonale şi a pasajelor”, a scris primarul Gabriel Mutu pe Facebook.

Program intensiv de igienizare a domeniului public

Şi edilul sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că a impus un program intensiv de igienizare a domeniului public. “Străzile şi trotuarele din sectorul 3 se spală cu jet de apă şi detergenţi specifici. Acţiunile de igienizare generală de primăvară au început de peste 3 săptămâni. Dar, dată fiind evoluţia situaţiei în ceea ce priveşte virusul COVID-19, am impus un program intensiv de igienizare a domeniului public, astfel încât toate spaţiile exterioare să fie cât mai sigure pentru noi, cetăţenii. Desigur şi noi trebuie să fim responsabili şi să respectăm indicaţiile specialiştilor pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire”, a scris Negoiţă pe Facebook.

Citeşte şi:

Primele simptome dacă te-ai îmbolnăvit de coronavirus. Uite cum te simți

Ce înseamnă starea de urgență pentru România. Unele drepturi și libertăți se restrâng

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net