Cum arată prima școală din București care respectă normele anti Covid

Ultima actualizare:

    Așa arată tunelul destinat dezinfescției elevilor de la școala 194Foto:primariasector4.ro
Așa arată tunelul destinat dezinfescției elevilor de la școala 194Foto:primariasector4.ro

Școala Gimnazială Nr 194 din sectorul 4 este prima instituție de învățământ din Capitală pregătită ca la carte pentru desfășurarea în condiții de maximă siguranță, pentru elevi și profesori, a examenelor naționale.

Școala model este situată pe Bd. Alexandru Obregia, nr 3A și este una dintre cele mai mari din București.”Încă de la intrarea în școală, a fost instalat un tunel de dezinfecție și a fost creat un circuit care să prevină și să împiedice aglomerarea. Totodată, la intrare, elevii vor avea la dispoziție covorașe cu dezinfectant și vor fi întâmpinați de personal medical, care le va lua temperatura și le va oferi măști de protecție. Copiii vor urma un traseu bine deliminat până la sălile de clasă și un alt traseu pentru ieșirea din unitatea de învățământ”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Sala de clasă are pe fiecare bancă panouri despărțitoare de plexiglas
Sala de clasă are pe fiecare bancă panouri despărțitoare de plexiglas

Însoțiți de profesori, elevii se vor îndrepta spre sălile de clasă, care au fost reconfigurate. Conform reglementărilor în vigoare emise de ministerele Educației și Sănătății, pentru respectarea măsurilor de distanțare socială, într-o clasă va fi permis accesul unui număr de maximum 10 elevi. Între bănci a fost asigurată o distanță de aproximativ 2 metri, iar pupitrele au fost dotate cu geamuri de plexiglas. Părăsirea claselor  de către elevi se va face de asemenea pe un alt traseu bine definit, separat de cel care permite accesul.

Autoritățile au însemnat pe scări modul cum vor merge elevii
Autoritățile au însemnat pe scări modul cum vor merge elevii

La ieșirea din unitatea de învățământ, elevii vor renunța la masca de protecție folosită în timpul examinării și vor primi una nouă din partea școlii. În perioada pregătirilor pentru examene, care au loc în două schimburi, accesul elevilor se va face decalat, la intervale de 15 minute între serii, iar activitățile nu vor dura mai mult de două ore. Concret, primele serii de elevi vor putea intra în scoală în intervalul 9 – 11, urmând o pauză de 2 ore, pentru aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puțin o oră și dezinfectarea cu substanțe biocide, după care accesul următoarelor serii va fi din nou permis in intervalul 13-15. La sfârșitul programului, unitatea de învățământ va fi din nou dezinfectată și igienizată pentru următoarea zi.

Citiți și

România Coronavirus. Măsuri luate de Ministerul Educației în școli

Reguli stricte în școli, la examenele finale: grupe de 10 elevi, triaj la intrare și circuite spre clase

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net