Cum eviţi traficul din Bucureşti: te dai cu barca şi faci surf pe Dâmboviţa

Ultima actualizare:

    Bucureştenii vor învăţa să strunească ambarcaţiunea inventată de Ivan Patzaichin, canotca (foto: facebook/Corina Moraru)
Bucureştenii vor învăţa să strunească ambarcaţiunea inventată de Ivan Patzaichin, canotca (foto: facebook/Corina Moraru)

Râul Dâmboviţa e la un pas de a deveni complet navigabil, pentru agrement, graţie unui proiect-pilot care a stârnit interesul bucureştenilor. Centrul de ecoturism Rowmania, iniţiat de fostul canotor Ivan Patzaichin, oferă cursuri de vâslit în zona Piaţa Unirii, de luni până duminică. Vezi cum poţi scăpa de agitaţia din trafic, relaxându-te la o plimbare cu barca pe râu.

Dintr-un râu mizerabil şi ocolit de toată lumea, Dâmboviţa a devenit locul preferat de iubitorii sporturilor nautice. În această vară, tronsonul cuprins între Piaţa Unirii şi Biblioteca Naţională se transformă în „poligon” de instruire pentru cei care n-au pus în viaţa lor mâna pe o vâslă, dar şi locul ideal de relaxare pentru cei care simt nevoia să se elibereze de stresul cotidian. Până în luna octombrie, de luni până duminică între orele 8.00 şi 21.00, însă mai puţin marţea, aici vor avea loc cursuri de vâslit, sub îndrumarea lui Ivan Patzaichin, demonstraţii, plimbări cu barca cu vâsle şi cu placa de surf. Iubitorii valurilor mării pot deprinde acum primele tehnici de a stăpâni placa de surf, graţie cursurilor oferite de Şcoala de surf şi stand up padle Sup Academy.  

Iniţiativa aparţine Asociaţiei Ivan Patzaichin Mila 23 şi are ca scop promovarea turismului ecologic şi a locurilor speciale din Delta Dunării, dar şi stimularea tinerilor să practice sporturi de apă. Proiectul a prins contur pe 24 iunie, când iniţiatorii au făcut un apel către bucureşteni să „ocupe Dâmboviţa” cu orice ambarcaţiune care pluteşte. Îmbrăcaţi sumar sau la costum, în barcă sau pe placa de surf, bucureştenii au invadat râul bucureştean şi au vâslit pentru a face mişcare, detaşaţi de jungla din trafic.

Pe lângă aceste activităţi, bucureştenii vor putea participa la cursuri de yoga pe placa de surf, dar şi de pilates pe placa de surf. Cursurile de vâslit, plimbările cu barca şi cu canotca sunt gratuite doar în această săptămână. Citeşte în ziarul Click! de mâine cât vor costa aceste distracţii de săptămâna viitoare.

Marţea trecută, Dâmboviţa a fost luată cu asalt de iubitorii sporturilor nautice (foto: Rowmania)
Marţea trecută, Dâmboviţa a fost luată cu asalt de iubitorii sporturilor nautice (foto: Rowmania)
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net