Cum ne obligă RATB să călătorim ilegal

Ultima actualizare:

    RATB a epuizat stocul de carduri de călătorie. Reprezentanţii Regiei spun că se chinuiesc din decembrie 2014 să cumpere altele
RATB a epuizat stocul de carduri de călătorie. Reprezentanţii Regiei spun că se chinuiesc din decembrie 2014 să cumpere altele

Situaţie incredibilă în Capitală! Reprezentanţii Regiei de transport îi obligă pe bucureşteni să circule fraudulos. Stocul de carduri „Activ” s-a epuizat, iar cei care nu deţin deja un astfel de titlu de călătorie nu au cum să meargă legal cu vehiculele de transport în comun.

Bucureştenii care obişnuiesc să-şi achite călătoriile cu vehiculele RATB au avut o surpriză de proporţii când s-au prezentat la chioşcuri. Casierele i-au sfătuit să cumpere călătorii la suprapreţ, pe motiv că nu mai au carduri „Activ”. Cele mai apreciate titluri de călătorie pe transportul în comun din Bucureşti s-au epuizat încă de la începutul lunii, singurele carduri care se mai găsesc pe piaţă, 500 la număr, sunt destinate călătorilor ocazionali. Albastre la culoare, cardurile „Multiplu” sunt cartonate, nu pot fi reîncărcate şi pot fi folosite de cel mult zece ori. Contactaţi de Click!, reprezentanţii RATB au confirmat că bucureştenii care folosesc transportul în comun se află într-o situaţie ingrată.

Este adevărat că stocul e epuizat. A fost declanşată o licitaţie pentru achiziţia de noi carduri şi sperăm că cel târziu săptămâna viitoare acestea să se regăsească la chioşcuri”, ne-a spus Constantin Tobescu, responsabil comunicare în cadrul Regiei. Cardurile „Activ” pot fi încărcate cu cel puţin două călătorii şi cu până la 50 de lei. Totodată, aceste echipamente pot găzdui orice tip de abonament (de o zi, de o săptămână sau de o lună) pe o linie, pe două linii sau pe toate liniile de transport de suprafaţă din municipiu. Regia de transport se confruntă cu serioase probleme de finanţare şi de management. Sute de vehicule zac în autobaze şi depouri neputând fi folosite din cauza lipsei banilor pentru achiziţia pieselor de schimb. Mai marii Regiei s-au întrunit la jumătatea acestei luni pentru a găsi o soluţie de ieşire din impas. Pe lista obiectivelor figurează transformarea RATB în societate comercială, concedierea câtorva mii de angajaţi, privatizarea uzinei de reparaţii, a spitalului şi a cantinei RATB.

Cum puteţi circula legal

Bucureştenii care nu deţin un card „Activ” au la dispoziţie alte mijloace, mai costisitoare, pentru a circula legal. Printr-un SMS la numărul 7456 puteţi cumpăra un abonament de o zi valabil pe toate liniile de transport ale RATB, însă vă costă 8,8 lei. A doua variantă ar fi achiziţia unui card „Multiplu” (albastru) care poate conţine de la 2 la 10 călătorii. Dacă mai găsiţi la chioşc vreun exemplar el vă costă între 2,6 şi 13 lei, la care adăugaţi 1,6 lei costul cardului.

Biletul unic a rămas amintire

Pentru a veni în sprijinul călătorilor, în noiembrie 2011, RATB şi Metrorex au emis un nou titlu de călătorie: biletul unic valabil la metrou şi pe vehiculele de suprafaţă. Acesta permitea călătorii nenumărate în limita a 60 de minute sau a 24 de ore şi costa între 5 şi 30 de lei. Bucuria nu a ţinut mult, căci acest bilet a fost scos din uz în aprilie 2014, după decizia unilaterală a Metrorex.

Motivul: RATB nu a achitat circa 20 de milioane de lei celor de la metrou, bani încasaţi de la călători. Iată ce trebuie să mai ştiţi: 1,3 lei costă o călătorie cu RATB; 2 lei costă o călătorie cu metroul; 3 milioane de carduri „Activ” sunt acum în portofelele bucureştenilor; 500 de carduri „Multiplu” mai sunt la chioşcuri; în luna mai 2011 RATB a renunţat definitiv la biletele de hârtie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net