Cum te distrezi în weekend în Capitală! Ai târguri, maratoane și festivaluri

Ultima actualizare:

    The Color Run este unul dintre cele mai așteptate evenimente care au loc în acest weekendFoto: thecolorrun.ro
The Color Run este unul dintre cele mai așteptate evenimente care au loc în acest weekendFoto: thecolorrun.ro

Vine weekend-ul și este musai să ieși din casă. În Capitală au loc tot felul de evenimente și ar fi păcat să le rateze. Au loc târguri, maratoane și festivaluri.

  • Ca în fiecare an, la început de primăvară, are loc salonul de motociclete, cel mai important eveniment al comunității moto.

Peste 65 de firme ce reprezintă atât marile mărci de motociclete cât echipamente și accesorii vă așteaptă la Romexpo cu foarte multe lansări de modele 2019, dar și cu oferte speciale de început de sezon. Intrarea costă 30 de lei de persoană;

  • Spotlight- Festivalul Internațional al Luminii are loc în perioada 18-21 aprilie, pe Calea Victoriei (între Ateneul Român și Piața Națiunilor Unite).
  • Festivalul de anul acesta marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema ediției, intitulată: EuropeLights, ce urmărește să surprindă o serie de trăsături relevante legate de identitatea europeană.
  • Include instalații de lumină ale artiștilor locali și internaționali, ce transformă orașul într-o expoziție de artă digitală. Instalațiile folosesc în mod creativ lumina, între orele 20.00 și 23.55. Accesul este liber;
  • Sâmbătă, 20 aprilie, are loc The Color Run, o cursă necronometrată de 5 kilometri, în care distracția este pe primul plan. Nu degeaba este numită și „cea mai fericită cursă de alergare din lume”.
  • Alergătorii sunt colorați cu tone de pudră fluorescentă și valuri de spumă în cursele de la asfințit și după lăsarea întunericului.
  • La ara 14.00 se deschi porțile pentru cei care intră pe traseu, la ora 15.30 va avea loc încălzirea oficială, la ora 16.00, primul start, la ora 17.00, ultimul start, iar la ora 18.00 va începe petrecerea.
  • Norul de pudră colorată se va arunca la 18.30 . Evenimentul se va încheia la ora 21.00;
  • Tot pe 20 aprilie, se va desfășura evenimentul ”Pasiune pe două roți”, organizat de Asociația Femeilor Motocicliste.
  • Acestea  se vor deplasa pe motoare, începând cu ora 11.00,  pe traseul: Romexpo-Bd. Expoziției- Piața Presei-Arcul de Triumf- Șos. Kiseleff-Piața Victoriei-Calea Victoriei-Cercul Militar Național- Piața Universității-Piața Romană-Piața Victoriei- Statuia Aviatorilor-Piața Charles de Gaulle-Arcul de Triumf- Piața Presei-Bd. Expoziției-Romexpo. Deplasarea coloanei se va face pe prima bandă de circulație;
  • Duminică, 21 aprilie, va avea loc și Bucharest International 10K, a patra ediție a cursei de alergare, organizată la inițiativa campioanei olimpice de maraton Constantina Diță. Traseul va avea 10 km.
  • Startul se va da de la ora 8.50, pe Bd. Constantin Prezan, în dreptul străzii Alexandrina. Astfel, circulația rutieră va fi restricționată gradual pe Arcul de Triumf -Șos. Kiseleff- cu întoarcere pe banda I de circulație din Piața Presei Libere, porțiunea situată între Șos. Kiseleff, pentru a permite întoarcerea participanților.
  • Apoi pe Arcul de Triumf - Șos. Kiseleff- Piața Victoriei -Buzești - Str. Berzei- Str. Vasile Pârvan - Pod. Hașdeu- Splaiul Independenței- zona fântâni Bd. Unirii - Piața Alba Iulia- Str. Burebista-– întoarcere pe Str. Burebista –Bd. Decebal- Piața Hurmuzachi- întoarcere pe Bd. Decebal -Piața Alba Iulia- Bd. Unirii - Mag. Unirii -Strada Halelor -Splaiul Independenței- Calea Victoriei - Piața Victorie- Șos. Kiseleff - Str. Ion Mincu - întoarcere Str. Ion Mincu- Șos. Kiseleff- Bd. Constantin Prezan (sosire);
  • Dacă ai chef de un pește, vino la”Bunătăți de Florii și târg de scrumbii”, deschis în acest weekend, până duminică, inclusiv, în Parcul Național, din sectorul 2.
  • Peste 10.000 de porții de scrumbie vor fi gătite de bucătari iscusiți, dar veți găsi aici alte 100 de specii de pește și fructe de mare.
  • Ospățul pescăresc va fi înveselit cu cântec și joc. Intrarea este liberă;
  • Și la Muzeul Țăranului Român are loc, de astăzi și până duminică. „Târgul de Florii”. Aici participă încondeietoare, țesătoare, împletitoare, cusătorese, iconari, olari, lingurari, pielari, rudari. Într-un cuvânt meșteri vechi care și-au dovedit iscusința de-a lungul timpului.
  • Găsiți la vânzare și d-ale gurii: cozonaci, plăcinte, dulciuri de Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere, polen, ierburi de lean, pălincă și dulceață. Intrarea costă 4 lei, dar studenții, elevii și pensionari plătesc 2 lei de persoană;
  • ”Grădina cu artiști” se desfășoară, în weekend, în Parcul Grdina Icoanei din București. Vor avea loc spectacole de teatru cu trupa Sufletos, workshop de percuție, alteliere de plantat răsaduri, yoga pentru familii.
  • Intrarea la toate evenimentele este liberă, începând cu ora 10.00;
  • ”Târg de Florii și Paște” are loc pe 20 și 21 aprilie și la Vitage Pub, aflat pe str. Smârdan, 43. Te întâlnești cu artiști handmade și designer vestimentari.
  •  Va fi organizată o tombolă cu premii pe loc, vouchere cu 10% reducere la fiecare produs și ateliere de creație. Intrarea este liberă între orele 12.30-19.30.

Veniți la paradă ca să vedeți femeile pe motociclete!
Veniți la paradă ca să vedeți femeile pe motociclete!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net